Pražský dopravní podnik opět zdarma sveze návštěvníky Pražské muzejní noci

07.06.2016 19:21

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) již tradičně jako spolupořadatel Pražské muzejní noci zajistí přepravu návštěvníků této akce. Letošní 13. ročník bude zahájen v sobotu 11. června 2016 v 19.00 hodin a potrvá až do 01.00 hodin následujícího rána. Letos se do Pražské muzejní noci zapojí 52 institucí, které zpřístupní celkem 80 objektů po celé Praze.

Pražský dopravní podnik opět zdarma sveze návštěvníky Pražské muzejní noci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Centrální dispečink městské dopravy

I v letošním roce zůstane Pražská muzejní noc věrná své základní myšlence, jíž je návštěva muzeí a galerií v netradičním nočním čase a vstup a doprava zdarma, s výjimkou NKP Vyšehrad, kde se platí symbolické vstupné 1 Kč. Nebude chybět bohatý doprovodný program.

„Pražská muzejní noc se za 13 let své existence stala neoddělitelnou součástí pražského kulturního života. Jsem velice rád, že je DPP tradičně součástí této události a může návštěvníkům nabídnout přímé spojení s kulturou v našem městě,“ uvedl Jiří Štábl, tiskový mluvčí a vedoucí odboru marketingu a komunikace DPP.

Doprava během sobotní noci bude zajištěna 10 speciálními autobusovými linkami, které účastníky dopraví do všech objektů zapojených institucí po celé Praze. Centrálním přestupním bodem bude jako každoročně náměstí Jana Palacha u stanice metra A Staroměstská, kde bude zřízeno osm dočasných zastávek pro devět účelových linek. Desátá linka bude odjíždět ze Smíchovského nádraží.

Jednotlivé linky budou jezdit v intervalech 5 minut (linky č. 3, 4, 7 a 9), 7 až 8 minut (linky č. 1, 2, 5 a 8), 10 minut (linka č. 6) a 15 minut (linka č. 10). První spoje linek č. 1 – 9 budou odjíždět z Palachova náměstí jednotně v 18.30 hodin, poslední v 01.00 hodin s výjimkou linky č. 6, na níž poslední spoj vyjede již v 0.40 hodin, a linky č. 8 (0.50 hodin). Linka č. 10 zahájí provoz ze Smíchovského nádraží v 18.50 hodin, poslední spoj vyrazí v 1.05 ze Smíchovského nádraží a v 1.08 od MeetFactory.

Na účelové linky bude podle jízdních řádů nasazeno celkem 68 nízkopodlažních autobusů, z toho 16 kloubových. Dalších pět bude v záloze pro případy potřeby operativního posílení jednotlivých linek. Na centrálním přestupním bodě Staroměstská budou přítomni informátoři DPP a umístěny stojany s informacemi o dostupnosti jednotlivých objektů příslušnými linkami.

Pro přepravu návštěvníků budou zavedeny tyto zvláštní autobusové linky:

  • linka č. 1 v trase Staroměstská – Vítkov – Staroměstská,
  • linka č. 2 v trase Staroměstská – Troja,
  • linka č. 3 v trase Staroměstská – Muzeum – Vyšehrad – Staroměstská,
  • linka č. 4 v trase Staroměstská – Hradčanské náměstí – Staroměstská,
  • linka č. 5 v trase Staroměstská – Malostranské náměstí – Staroměstská,
  • linka č. 6 v trase Staroměstská – Letecké muzeum – Zámek Ctěnice (pouze vybrané spoje) – Staroměstská,
  • linka č. 7 v trase Staroměstská – Muzejní – Staroměstská,
  • linka č. 8 v trase Staroměstská –  Dejvická – Obora Hvězda – Staroměstská,
  • linka č. 9 v trase Staroměstská – Výtoň – I. P. Pavlova – Florenc – Staroměstská,
  • linka č. 10 v trase Smíchovské nádraží – MeetFactory – Smíchovské nádraží.

Tramvajová linka č. 17 bude od 18.15 hodin do ukončení denního provozu v úseku Čechův most – Staroměstská obousměrně odkloněna přes zastávku Malostranská. Na všech nočních tramvajových linkách bude posílena přepravní kapacita. Provoz metra bude prodloužen přibližně do 1.00 hodin a provoz parkovišť P+R přibližně do 2.00 hodin.

Pro zajištění bezpečnosti a plynulosti provozu bude vyloučena individuální automobilová doprava od cca 18.15 hodin do 01.00 hodin v ulicích 17. listopadu (úsek Kaprova – Pařížská) a Dvořákovo nábřeží (úsek nám. Curieových – Na Rejdišti), včetně spojovacích ulic Na Rejdišti a Břehová – vjezd do garáží Rudolfinum a do Pařížské ulice zůstane zachován. Objízdná trasa bude vedena přes Mánesův most, Klárov, a nábřeží Edvarda Beneše.

Pražskou muzejní noc pořádají Národní muzeum, DPP a Asociace muzeí a galerií ČR ve spolupráci s dalšími institucemi. Podrobné informace o akci najdete na stránkách www.prazskamuzejninoc.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

16:08 Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

Finanční správa začala poplatníky vyrozumívat o nové výši daně z nemovitých věcí. Zhruba milion drži…