Předsedkyně AV ČR se setkala se stážisty na Veletrhu vědy

11.06.2017 16:00

Stážisté projektu Otevřená věda Akademie věd České republiky se v pátek 9. června 2017 na Veletrhu vědy setkali s předsedkyní Akademie věd České republiky prof. Evou Zažímalovou.

Předsedkyně AV ČR se setkala se stážisty na Veletrhu vědy
Foto: cas.cz
Popisek: Akademie věd ČR - logo

Projekt Otevřená věda Akademie věd ČR je vlajkovou lodí spolupráce s mladšími generacemi. Už od roku 2005 zapojuje talentované studenty středních i vysokých škol do praktického výzkumu na Akademii věd ČR prostřednictvím studentských vědeckých stáží. Jeho cílem je umožnit pražským i mimopražským studentům získat cenné zkušenosti z vědecké praxe, motivovat středoškolské studenty k vysokoškolskému studiu ve vědních oblastech, studenty vysokých škol k volbě vědecké profesní dráhy a obě tyto skupiny vzdělávat a aktivně zapojit do činnosti ústavů Akademie věd České republiky.

Setkání s paní předsedkyní, kterého se zúčastnilo několik desítek stážistů, členka Akademické rady AV ČR doktorka Markéta Pravdová a ředitelka Divize vnějších vztahů SSČ AV ČR doktorka Kateřina Sobotková, probíhalo formou diskuze. Padalo mnoho zajímavých dotazů, mladé studenty například zajímalo, jak se paní profesorka dostala k vědě nebo jaké to je, být ženou ve vědeckém prostředí. Probrala se také otázka odlivu českých vědců do zahraničí, velký zájem vzbudila i debata na téma budoucího směřování Akademie věd.

Na závěr setkání si stážisté, kteří pracují v průběhu roku na mnoha různých ústavech Akademie věd, vyfotili společné foto i s paní předsedkyní.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…