Předsedové vlád zemí V4 stvrdí na summitu ve Varšavě vzájemnou spolupráci v inovacích a digitalizaci

27.03.2017 17:36

Premiér Bohuslav Sobotka se zúčastní v úterý 28. března 2017 summitu Visegrádské skupiny ve Varšavě. Spolu s dalšími předsedy vlád zemí V4 vystoupí na Summitu střední a východní Evropy o inovacích (CEE Innovators Summit) a podepíše tzv. Varšavskou deklaraci o vzájemné spolupráci při výzkumu, vývoji a zavádění inovací a nových digitálních technologií.

Předsedové vlád zemí V4 stvrdí na summitu ve Varšavě vzájemnou spolupráci v inovacích a digitalizaci
Foto: ČT
Popisek: Vlajky zemí Visegrádské čtyřky a EU

Český premiér Bohuslav Sobotka, polská premiérka Beata Szydlová, slovenský předseda vlády Robert Fico a maďarský premiér Viktor Orbán se během dopoledního jednání dotknou i výsledků víkendového neformálního summitu EU 27 v Římě. Mezi tématy budou mj. brexit či bezpečnost EU.

Odpoledne se premiéři zúčastní diskuse na Summitu střední a východní Evropy o inovacích (CEE Innovators Summit) ve Varšavě. Summit se koná ve dnech 27. a 28. března 2017 a organizuje ho polská Agentura na podporu podnikání společně s polským Rozvojovým fondem a mezinárodním visegrádským fondem. Zúčastní se ho také další významné osobnosti, odborníci v oblasti inovací a zástupci firem.

„Podpora digitalizace, inovací a průmyslových technologií je klíčová pro budoucí rozvoj naší společnosti. Dalším významným krokem je jejich zavedení do praxe tak, aby efektivně přispívaly k ekonomickému růstu, prosperitě a konkurenceschopnosti EU,“ uvedl předseda vlády Bohuslav Sobotka.

Výsledkem varšavského summitu bude podpis předsedů vlád pod společnou, tzv. Varšavskou deklaraci, ve které potvrdí vzájemnou spolupráci zemí V4 při výzkumu, vývoji a zavádění inovací a nových digitálních technologií včetně společné podpory inovačních podnikatelů (start-upů) a dalšího rozvoje jednotného digitálního trhu EU. Více informací o konferenci naleznete na http://ceeinnovatorssummit.pl/en/.

Program:

11.30 – fototermín při příjezdu předsedy vlády Sobotky na Úřad vlády Polské republiky
11.40  – family foto
11.50  – jednání předsedů vlád zemí V4
13.15  – tisková konference
15.10  – úvodní projev polské premiérky Szydlové na CEE Innovators Summitu
15.20  – panelová debata premiérů V4
16.10  – podpis Varšavské deklarace

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…