Předškolákům se kouzelná tabule líbí, baví je i poučuje

17.10.2014 15:45

Děti předškolního věku z mateřinky v Těchlovicích „poznávají svět“ s pomocí nové interaktivní tabule. Moderní učební pomůcka přispívá hlavně k jejich rozvoji ve psaní a kreslení. Rovněž ovšem nabývají zkušenosti s novými informačními technologiemi. Výhodou interaktivní tabule je hlavně to, že dokáže při výuce nahradit chybějící pomůcky. Na její pořízení přispěla mateřské škole Nadace ČEZ.

Předškolákům se kouzelná tabule líbí, baví je i poučuje
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

Mateřská škola v Těchlovicích má kapacitu 20 dětí. Slouží přitom jak místním, tak rodičům z okolních obcí. Děti si na interaktivní tabuli rády kreslí, hrají hry a společně probírají různá cvičení, což v nich rozvíjí fantazii, logické myšlení. Vede je to i k vzájemné spolupráci. „Interaktivní tabule pro nás znamená velký posun dopředu ve vzdělávání malých dětí v předškolním věku. Jde o takové učení hrou, při kterém mají příležitost přijít na spoustu věcí samy, což se jim pochopitelně líbí a hlavně je to i baví,“ pochvaluje si novou pomůcku ředitelka mateřské školy Irena Kolaříková. Jak dodala, pro všechny je to kouzelná tabule, neboť slovo interaktivní je ještě nad jejich chápání.

Příspěvek 20 tisíc korun na pořízení interaktivní tabule poskytla Nadace ČEZ Mateřské škole Těchlovice v rámci grantového řízení Podpora regionů, které je zaměřeno na rozvoj veřejně prospěšných projektů. Předkládané projekty se mohou týkat podpory dětí a mládeže, sportu, sociálních služeb, kultury nebo právě vzdělávání. „Podpora škol a vzdělávacích projektů je jednou z našich priorit. Oceňujeme moderní a praktické způsoby výuky, které už od nejútlejšího věku přispívají ke správnému rozvoji dětí,“ řekla Michaela Žemličková, ředitelka Nadace ČEZ.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ČEZ

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

16:08 Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

Finanční správa začala poplatníky vyrozumívat o nové výši daně z nemovitých věcí. Zhruba milion drži…