Premiér Andrej Babiš a členové vlády navštíví Královéhradecký kraj

05.04.2018 19:50

Předseda vlády Andrej Babiš a další členové kabinetu navštíví v pondělí 9. dubna 2018 Královéhradecký kraj. Během cesty se zúčastní konference Internet ve státní správě a samosprávě, dále budou jednat o pokračování výstavby dálnice D11 nebo o revitalizaci pevnosti v Josefově.

Premiér Andrej Babiš a členové vlády navštíví Královéhradecký kraj
Foto: Hans Štembera
Popisek: Úřad vlády, ilustrační foto

Návštěvu kraje začnou členové vlády prohlídkou pokračujících archeologických prací u Trotiny, které probíhají v místech budoucí dálnice D11. Následně se ministři a ministryně setkají se členy Rady Královéhradeckého kraje, se kterými budou jednat mimo jiné o řešení nedostatku lékařů, výstavbě dopravní infrastruktury a regionálním rozvoji.

Významným bodem programu bude účast premiéra Andreje Babiše a dalších členů vlády na konferenci Internet ve státní správě a samosprávě, jejíž 21. ročník se koná 9. a 10. dubna v Hradci Králové. Konference je zaměřena na reformu veřejné správy, rozvoj e-governmentu a informatizaci společnosti. Více informací o akci naleznete na www.isss.cz.

Poté se členové vlády setkají se starosty měst a obcí Královéhradeckého kraje. Odpoledne vláda navštíví Střední průmyslovou školu kamenickou a sochařskou v Hořicích.

Do Královéhradeckého kraje přijedou členové vlády, do jejichž resortů spadají problémy regionu. Kromě premiéra Andreje Babiše jde o prvního místopředsedu vlády a ministra životního prostředí Richarda Brabce, ministra vnitra Lubomíra Metnara, ministryni financí Alenu Schillerovou, ministra průmyslu a obchodu Tomáše Hünera, ministryni práce a sociálních věcí Jaroslavu Němcovou, ministra zemědělství Jiřího Milka, ministra dopravy Dana Ťoka, ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha, ministra školství, mládeže a tělovýchovy Roberta Plagu, ministryni pro místní rozvoj Kláru Dostálovou a ministra kultury Ilju Šmída. Části programu se zúčastní také vládní zmocněnec pro sport Milan Hnilička.

První místopředseda vlády a ministr životního prostředí Brabec, ministr zemědělství Milek, ministr vnitra Metnar, ministr průmyslu a obchodu Hüner, ministryně práce a sociálních věcí Němcová, ministr dopravy Ťok, ministr zdravotnictví Vojtěch, ministr školství, mládeže a tělovýchovy Plaga a ministr kultury Šmíd mají v rámci cesty po kraji částečně separátní program. Pro detailnější informace o jejich programech se prosím obraťte na tisková oddělení jednotlivých ministerstev.

Více o cestách do krajů naleznete zde

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nadace ČEZ: V obci Plchovice obnovili ovocný sad

13:04 Nadace ČEZ: V obci Plchovice obnovili ovocný sad

Výsadbou nových stromů v obci Plchovice obnoví sad, který zde byl původně. A nejen to, nové stromy b…