Premiér Andrej Babiš a členové vlády navštíví Královéhradecký kraj

05.04.2018 19:50

Předseda vlády Andrej Babiš a další členové kabinetu navštíví v pondělí 9. dubna 2018 Královéhradecký kraj. Během cesty se zúčastní konference Internet ve státní správě a samosprávě, dále budou jednat o pokračování výstavby dálnice D11 nebo o revitalizaci pevnosti v Josefově.

Premiér Andrej Babiš a členové vlády navštíví Královéhradecký kraj
Foto: Hans Štembera
Popisek: Úřad vlády, ilustrační foto

Návštěvu kraje začnou členové vlády prohlídkou pokračujících archeologických prací u Trotiny, které probíhají v místech budoucí dálnice D11. Následně se ministři a ministryně setkají se členy Rady Královéhradeckého kraje, se kterými budou jednat mimo jiné o řešení nedostatku lékařů, výstavbě dopravní infrastruktury a regionálním rozvoji.

Významným bodem programu bude účast premiéra Andreje Babiše a dalších členů vlády na konferenci Internet ve státní správě a samosprávě, jejíž 21. ročník se koná 9. a 10. dubna v Hradci Králové. Konference je zaměřena na reformu veřejné správy, rozvoj e-governmentu a informatizaci společnosti. Více informací o akci naleznete na www.isss.cz.

Poté se členové vlády setkají se starosty měst a obcí Královéhradeckého kraje. Odpoledne vláda navštíví Střední průmyslovou školu kamenickou a sochařskou v Hořicích.

Do Královéhradeckého kraje přijedou členové vlády, do jejichž resortů spadají problémy regionu. Kromě premiéra Andreje Babiše jde o prvního místopředsedu vlády a ministra životního prostředí Richarda Brabce, ministra vnitra Lubomíra Metnara, ministryni financí Alenu Schillerovou, ministra průmyslu a obchodu Tomáše Hünera, ministryni práce a sociálních věcí Jaroslavu Němcovou, ministra zemědělství Jiřího Milka, ministra dopravy Dana Ťoka, ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha, ministra školství, mládeže a tělovýchovy Roberta Plagu, ministryni pro místní rozvoj Kláru Dostálovou a ministra kultury Ilju Šmída. Části programu se zúčastní také vládní zmocněnec pro sport Milan Hnilička.

První místopředseda vlády a ministr životního prostředí Brabec, ministr zemědělství Milek, ministr vnitra Metnar, ministr průmyslu a obchodu Hüner, ministryně práce a sociálních věcí Němcová, ministr dopravy Ťok, ministr zdravotnictví Vojtěch, ministr školství, mládeže a tělovýchovy Plaga a ministr kultury Šmíd mají v rámci cesty po kraji částečně separátní program. Pro detailnější informace o jejich programech se prosím obraťte na tisková oddělení jednotlivých ministerstev.

Více o cestách do krajů naleznete zde

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

AČCKA: Čím dál více Čechů využívá služeb cestovních kanceláří

16:46 AČCKA: Čím dál více Čechů využívá služeb cestovních kanceláří

I letošní prodeje potvrzují, že služeb českých cestovních kanceláří a agentur využívá každoročně víc…