Premiér Andrej Babiš a členové vlády navštíví Olomoucký kraj

18.06.2018 17:11

Předseda vlády Andrej Babiš a další členové kabinetu navštíví ve středu 20. června 2018 Olomoucký kraj. Během své cesty budou jednat o průmyslové zóně v Přerově Bochoři, modernizaci Fakultní nemocnice v Olomouci i využití hotelu Strojař v Přerově. Navštíví také Muzeum umění Olomouc.

Premiér Andrej Babiš a členové vlády navštíví Olomoucký kraj
Foto: Daniela Černá
Popisek: Premiér Andrej Babiš

Na úvod se členové vlády setkají s radními Olomouckého kraje, se kterými budou jednat o financování sociálních služeb, oblasti bezpečnosti, cestovním ruchu, rozvoji dopravní infrastruktury, zdravotnictví a regionálním rozvoji. Následně budou diskutovat se starosty měst a obcí v kraji.

V Bochoři se vláda bude zabývat rozvojem strategické průmyslové zóny Přerov-Bochoř, jejíž výstavbu schválil předchozí kabinet 11. dubna 2016, ale prozatím se nepodařilo nalézt významného investora. Ministři a ministryně si poté v Přerově prohlédnou bývalý hotel Strojař. Ten město koupilo v roce 2016 od Ministerstva obrany a nyní řeší jeho další využití.

V Muzeu umění Olomouc se členové vlády seznámí s projektem výstavby Středoevropského centra Olomouc včetně nového architektonického komplexu. Následně ve Fakultní nemocnici Olomouc budou diskutovat s lékaři, sestrami a vedením nemocnice o modernizaci a investicích.

Do Olomouckého kraje přijede s premiérem Andrejem Babišem také první místopředseda vlády a ministr životního prostředí Richard Brabec, ministryně financí Alena Schillerová, ministr vnitra Lubomír Metnar, ministr průmyslu a obchodu Tomáš Hüner, ministr dopravy Dan Ťok, ministr zemědělství Jiří Milek, ministryně práce a sociálních věcí Jaroslava Němcová, ministr zdravotnictví Adam Vojtěch, ministr školství, mládeže a tělovýchovy Robert Plaga a ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová. Části programu se zúčastní také vládní zmocněnec pro sport Milan Hnilička.

První místopředseda vlády a ministr životního prostředí Brabec, ministr zemědělství Milek, ministr vnitra Metnar, ministr průmyslu a obchodu Hüner, ministr dopravy Ťok, ministryně práce a sociálních věcí Němcová, ministr zdravotnictví Vojtěch a ministr školství, mládeže a tělovýchovy Plaga mají v rámci cesty po kraji částečně separátní program. Pro detailnější informace o jejich programech se prosím obraťte na tisková oddělení jednotlivých ministerstev.

Více o cestách do krajů naleznete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

APSS: Očkování stále zachraňuje životy po celém světě

7:23 APSS: Očkování stále zachraňuje životy po celém světě

Evropský týden očkování, European Immunization Week (EIW), který letos připadá na období 21.–27. dub…