Premiér Andrej Babiš a členové vlády navštíví Pardubický kraj

14.06.2018 18:50

Předseda vlády Andrej Babiš a další členové kabinetu navštíví v pondělí 18. června 2018 Pardubický kraj.

Premiér Andrej Babiš a členové vlády navštíví Pardubický kraj
Foto: Daniela Černá
Popisek: Andrej Babiš

Kromě jednání s radními a starosty měst a obcí Pardubického kraje má vláda na programu návštěvu Winternitzových automatických mlýnů, Larischovy vily, nedokončeného obchvatu Chrudimi a Slatiňan a také pardubického přednádraží.

Na úvod programu bude vláda řešit na pardubickém vlakovém nádraží ukončení současného autobusového terminálu a jeho přesun do prostoru přednádraží. Následně se setká s radními, se kterými bude jednat o financování investic ve zdravotnictví, dopravní infrastruktuře i projektech IROP v oblasti školství.

Ve Winternitzových mlýnech se budou členové kabinetu zabývat možnou proměnou současného brownfieldu na nové sídlo Východočeské galerie a Centrálních polytechnických dílen pro školy. Ministři a ministryně dále navštíví Larischovu vilu, která je národní kulturní památkou a díky plánované rekonstrukci by měla být přeměněna na muzeum heydrichiády. Následně zavítají na místo budoucí výstavby druhé části obchvatu Chrudimi. Stavět se začne na podzim a ukončení je plánováno v průběhu roku 2021.

Pardubický kraj navštíví premiér Andrej Babiš, první místopředseda vlády a ministr životního prostředí Richard Brabec, ministryně financí Alena Schillerová, ministr průmyslu a obchodu Tomáš Hüner, ministr dopravy Dan Ťok, ministryně práce a sociálních věcí Jaroslava Němcová, ministr zdravotnictví Adam Vojtěch, ministr školství, mládeže a tělovýchovy Robert Plaga, ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová a ministr kultury Ilja Šmíd. Části programu se zúčastní také vládní zmocněnec pro sport Milan Hnilička.


První místopředseda vlády a ministr životního prostředí Brabec, ministr průmyslu a obchodu Hüner, ministr dopravy Ťok, ministryně práce a sociálních věcí Němcová, ministr zdravotnictví Vojtěch, ministr školství, mládeže a tělovýchovy Plaga a ministr kultury Šmíd mají v rámci cesty po kraji částečně separátní program. Pro detailnější informace o jejich programech se prosím obraťte na tisková oddělení jednotlivých ministerstev.

Více o cestách do krajů naleznete ZDE.

Program

7.30 – jednání o prostoru přednádraží
8.00 – jednání vlády s Radou Pardubického kraje
9.30 – komentář předsedy vlády pro média
9.45 – setkání vlády se starosty měst a obcí
12.10 – návštěva Winternitzových automatických mlýnů
14.30 – návštěva Larischovy vily
15.15 – prohlídka nedokončeného obchvatu Chrudimi a Slatiňan
16.30 – tisková konference

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Královéhradecký kraj: Vybrané turistické linky už vyjely

16:13 Královéhradecký kraj: Vybrané turistické linky už vyjely

V sobotu 27. dubna vyjely vybrané turistické autobusové a vlakové linky Veřejné dopravy Královéhrade…