Premiér Sobotka se setká s kancléřkou Merkelovou

22.04.2015 14:28

Předseda vlády ČR Bohuslav Sobotka odcestuje dne 4. května 2015 na pracovní návštěvu Spolkové republiky Německo. Během ní se setká se spolkovou kancléřkou Angelou Merkelovou a přednese projev o evropské integraci na berlínské univerzitě.

Premiér Sobotka se setká s kancléřkou Merkelovou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda ČSSD Bohuslav Sobotka

Premiér Sobotka vystoupí na berlínské Humboldtově univerzitě v rámci cyklu přednášek předních evropských státníků o Evropě s projevem Evropa na křižovatce. Hlavním tématem projevu bude zhodnocení dosavadního fungování EU a výzvy, kterým Evropa nyní čelí. Na nejstarší berlínské vysoké škole v minulosti přednesli své projevy např. italský prezident Giorgio Napolitano, bývalý francouzský prezident Valéry Giscard d’Estaing, nebo tehdejší předseda Evropské rady Herman van Rompuy.

Během své cesty do Berlína se předseda vlády setká také s německou spolkovou kancléřkou Angelou Merkelovou, se kterou bude jednat o perspektivách dalšího rozvoje česko-německých vztahů, aktuálních otázkách sousedské spolupráce v oblastech dopravy a energetiky či tématech červnové Evropské rady.

Součástí programu cesty je také rozvoj hospodářské spolupráce. Premiér se sejde s představiteli významných německých společností, které investovaly v České republice. Německo představuje jedno z nejvýznamnějších teritorií z hlediska přílivu zahraničních investic do ČR. Na zahraničním kapitálu investovaném v ČR se německé firmy podílejí 11,3 %.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vlada.cz

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český rozhlas: Radiožurnál a Radiožurnál Sport přinesou živé vysílání MS v ledním hokeji

7:23 Český rozhlas: Radiožurnál a Radiožurnál Sport přinesou živé vysílání MS v ledním hokeji

Od pátku 10. května do neděle 26. května nabídne Český rozhlas živé vysílání z mistrovství světa v l…