Prezident komory vystoupí na Česko-čínském podnikatelském fóru v Šanghaji

22.04.2015 18:35

Prezident Hospodářské komory ČR Vladimír Dlouhý se ve čtvrtek připojí k české delegaci účastnící se Českých dnů v Šanghaji. Jedná se o mimořádné setkání s cílem prohlubování bilaterálních a obchodních vztahů mezi Českou republikou a Čínou. Česká delegace zde představí své investiční příležitosti.

Prezident komory vystoupí na Česko-čínském podnikatelském fóru v Šanghaji
Foto: archiv
Popisek: Vladimír Dlouhý, prezident Hospodářské komory ČR

„Jako Česká republika bychom se měli na Čínu zaměřit a hledat jakoukoliv mezeru na trhu jak podporovat naše firmy. Čína je pořád ten typ země, kde je potřeba, aby s podnikatelem přišel i představitel státu, čínští státní představitelé stojí často i za soukromými firmami. To si musíme uvědomit, tuto hru je potřeba hrát,“ říká prezident Hospodářské komory ČR Vladimír Dlouhý. Do Číny prezident Hospodářské komory ČR nevycestuje poprvé. V říjnu loňského roku se mimo jiné účastnil podnikatelské mise, která doprovázela prezidenta České republiky Miloše Zemana při jeho státní návštěvě Čínské lidové republiky.

Oficiální delegaci povede předseda Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR pan Jan Hamáček. Doprovodí ho ministr průmyslu a obchodu pan Jan Mládek, ministryně pro místní rozvoj paní Karla Šlechtová, ministr zdravotnictví pan Svatopluk Němeček a další významní představitelé státní správy, samosprávy a podnikatelského sektoru. Dohromady půjde o 150 zástupců České republiky.

Prezident HK ČR v Číně svým vystoupením podpoří české producenty a výrobce ať už při hledání silných investorů nebo při hledání exportních příležitostí na rozsáhlém čínském trhu. Čeští podnikatelé hledají na čínském trhu uplatnění pro produkty z mnoha sektorů včetně vyspělých technologií. Spolupráce by se mohla posílit také v oblasti bankovnictví.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

22:08 Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

Frymburský břeh lipenské přehrady bude zdobit busta nebo jiná hmotná, umělecky cenná připomínka na p…