Prezident republiky kondoloval izraelskému prezidentovi

28.09.2016 14:58

Prezident republiky Miloš Zeman zaslal ve středu dne 28. září 2016 kondolenční telegram Reuvenu Rivlinovi, prezidentovi Státu Izrael, v souvislosti s úmrtím bývalého izraelského prezidenta Šimona Perese.

Prezident republiky kondoloval izraelskému prezidentovi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman

Vážený pane prezidente,

s hlubokým zármutkem jsem vyslechl zprávu o úmrtí Šimona Perese, jednoho z nejvýznamnějších politiků a státníků naší doby.

Šimon Peres se celým svým životem stal symbolem nejen Státu Izrael, ale také nadějí na nový, spravedlivý a mírový Blízký východ. Byl živým důkazem toho, že i nemožné se může stát možným, máme-li k tomu odvahu. Jako skutečný státník byl nositelem vize, kterou právě dnes všichni tolik potřebujeme. Šimon Peres psal svojí osobností dějiny. Česká republika i já osobně v něm ztrácíme skutečného a vzácného přítele, jehož myšlenky nám budou i nadále přinášet inspiraci tak, jak by si to jistě sám přál.

Dovolte mi, abych Vám, rodině pana Perese i celému izraelskému národu vyjádřil jménem občanů České republiky i jménem svým upřímnou soustrast.

Miloš Zeman
prezident České republiky

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

Navrácení Ukrajinců

Proč by měli Ukrajinci, kteří už na Ukrajině nežijí třeba 20 let jít nyní za Ukrajinu bojovat? Nebo i ti, co jít bojovat nechtějí z jakýchkoliv důvodů, proč je nutit? Navíc nechápu to, že nejdřív jste vehementně podporovali přijetí uprchlíků z Ukrajiny a teď je zas tlačíte k návratu. Zamýšlel jste s...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Moravskoslezský kraj: Sobota nabídne na Hukvaldech Hrad plný pokladů

22:03 Moravskoslezský kraj: Sobota nabídne na Hukvaldech Hrad plný pokladů

Akce Hrad plný pokladů nabídne celodenní zábavný kulturní program na hradě Hukvaldy. Formou workshop…