Prezident republiky udělil milost

20.10.2020 15:53

Prezident republiky Miloš Zeman se dne 20. října 2020 rozhodl vyhovět jednomu žadateli o milost.

Prezident republiky udělil milost
Foto: zemanmilos.cz
Popisek: Prezident Miloš Zeman

Prezident republiky se zcela výjimečně rozhodl udělit tuto milost z humanitárních důvodů, přestože omilostněná žena nesplňuje podmínku závažného zdravotního stavu. Prezident republiky tak omilostněné ženě prominul zbytek jednoho nepodmíněného trestu a celé čtyři nepodmíněné tresty odnětí svobody uložené jí za méně závažnou trestnou činnost převážně drobného majetkového charakteru.

Prezident republiky přihlédl k tomu, že omilostněná je matkou pěti nezletilých dětí, o které sama řádně pečuje a které by v případě jejího nástupu do výkonu trestu musely být umístěny do různých dětských domovů. Zároveň zohlednil závažný duševní stav nejstarší dcery odsouzené, která je v důsledku traumatických zkušeností v dlouhodobé péči psychologa a dětského psychiatra a pro kterou by odloučení od matky bylo dalším zhoršením jejího již tak nepříznivého psychického stavu. Vzornou péči o děti potvrdila jak vedoucí místně příslušného oddělení sociálně právní ochrany dětí, tak ředitelka azylového domu, ve kterém se odsouzená se svými dětmi nyní nachází. Milost jí byla udělena pod podmínkou, že se do 3 let od udělení milosti nedopustí úmyslného trestného činu.

Podnět k posouzení žádosti o milost byl prezidentu republiky předložen ministryní spravedlnosti Mgr. Marií Benešovou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Rakušan: Pokud to můžeme zařídit, není na co čekat

15:16 Ministr Rakušan: Pokud to můžeme zařídit, není na co čekat

Povinnost hlásit podezřelé transakce a větší pravomoci pro policii zajistit zbraně. Vláda schválila …