Přijde druhá vlna chřipkové epidemie? Zastavte projevy nemoci včas

24.02.2015 17:00

Ordinace lékařů jsou ve všech krajích v České republice stále plné nemocných. Chřipková epidemie svírá Českou republiku téměř měsíc, během kterého se vyskytlo na 123 závažných případů, 24 pacientů onemocnění podlehlo. Plošný výskyt chřipky sice klesá, ale přetrvávající chladné počasí a zvýšený počet nemocných oproti běžnému stavu představují riziko pro vznik druhé vlny chřipkové epidemie. Velmi důležité je projevy nemoci řešit včas.

Přijde druhá vlna chřipkové epidemie? Zastavte projevy nemoci včas
Foto: Hans Štembera
Popisek: Teploměr, léky

Pacientů s chřipkovým onemocněním v posledních dnech ubývá. Nejvíce jich k dnešnímu dni eviduje Jihomoravský kraj, kde na 100 000 obyvatel připadá 2200 nemocných, nejméně nemocných je v Pardubickém kraji, kde je evidováno 1132 nemocných. Přesto se nedá říci, že by chřipková epidemie zcela odezněla. Počet nemocných je stále nezanedbatelný, a proto i nadále hrozí riziko, že se epidemie může v plné síle vrátit. Důležité je nepodlehnout dojmu, že nemoc ustupuje a stále se věnovat prevenci, či případné léčbě. Častým projevem, který onemocnění chřipkou doprovází, je dráždivý kašel. Pokud se nepodchytí včas, může přinést nemocnému komplikace, navíc napomáhá šíření kapénkové infekce ovzduším. Kašel má přitom mnoho druhů a ne každá léčba je na všechny druhy účinná.

Vhodnou formu léčby představují přípravky rostlinného původu, které jsou šetrné k lidskému organismu a přitom velmi efektivní v boji s onemocněním. „Až 80 % respiračních infekcí je doprovázeno kašlem. Osobně pro jeho léčbu ve své praxi nejraději používám fytofarmaka – rostlinné přípravky, které jsou pro organizmus šetrnější než přípravky čistě chemického původu. Silice obsažené v rostlinných přípravcích působí na sliznici dýchacích cest, podporují vykašlávání a posilují dezinfekční účinek,“ uvádí MUDr. Libuše Přidalová, dětský ORL specialista (ušní-nosní-krční) z Brna.

Rostlinné léky jsou vhodné také pro děti

Výhodou rostlinných léčiv je také to, že většinou neobsahují umělá sladidla a jejich přírodní složení nezatěžuje lidský organismus, na což bychom měli dbát především u dětí již od nejútlejšího věku. Právě tyto vlastnosti v sobě kombinuje rostlinný sirup na kašel STODAL®, který je vhodný pro všechny věkové skupiny, děti od dvou let, navíc neobsahuje lepek ani chemická barviva. Je to také jediný rostlinný léčivý přípravek na českém trhu, který léčí suchý i vlhký kašel. MUDr. Martina Holá, pediatrička z Českých Budějovic, potvrzuje pozitivní zkušenost s rostlinnými přípravky: „Ráda na kašel používám rostlinné přípravky, protože jsou šetrné, ideálně ty, jejichž složení pokrývá kašel jako takový. Je to výhodné například i pro rodiče, kteří mohou přípravek používat po celou dobu onemocnění dítěte a nemusí řešit, jestli je kašel spíše suchý, nebo vlhký.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…