Probační a mediační služba: Debata se zástupci trestní justice Singapuru a Irska

20.06.2018 13:45

Delegace ze Singapuru v čele s ředitelem Vězeňské služby Desmondem Chinem, kolegové z irské Probační služby a Vězeňské služby, ale také prezident International Corrections and Prissons Association Peter van der Sande byli čestnými hosty setkání, které se konalo pouhý den po štafetovém závodu Běhu se žlutou stužkou ve čtvrtek 14. června na ředitelství PMS.

Probační a mediační služba: Debata se zástupci trestní justice Singapuru a Irska
Foto: Probační a mediační služba ČR
Popisek: Probační a mediační služba ČR, logo.

Cílem schůzky, kterou řídila ředitelka Probační a mediační služby Andrea Matoušková, bylo jednak představení základní činnosti a postavení Probační a mediační služby ve světě české justice a na poli mezinárodním, ale také prohloubení a v případě irské Probační služby i navázání nové spolupráce, výměna cenných zkušeností a poznatků.

Během téměř tříhodinové schůzky proběhla diskuze na téma alternativních trestů a četnosti jejich ukládání s ohledem na přeplněnost věznic, míry recidivy, integrace a resocializace propuštěných vězňů, ale také práce s dětmi, mladistvými a pachateli méně závažných trestných činů, kterým byl soudem uložen trest alternativní namísto trestu odnětí svobody. Velká pozornost se soustředila na práci s oběťmi trestných činů, kterým Probační a mediační služba poskytuje bezplatné poradenství, a to jednak v rámci středisek, ale také v rámci poraden pro oběti trestných činů projektu „Proč zrovna já?II“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

7:23 Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

Fair play, boj proti předsudkům, všestrannost a nutnost spolupráce rodičů a trenérů. To jsou témata …