Probační a mediační služba: Multidisciplinární setkání

08.03.2018 12:39

Dne 16.2.2018 a 23.2.2018 se uskutečnila v Brně na Městském státním zastupitelství multidisciplinární setkání organizovaná Probační a mediační službou se zástupci soudu, státního zastupitelství, Policie ČR, orgánů sociálně-právní ochrany jednotlivých městských částí a obcí s rozšířenou působností, neziskových organizací, diagnostického ústavu a pedagogicko-psychologické poradny.

Probační a mediační služba: Multidisciplinární setkání
Foto: Probační a mediační služba ČR
Popisek: Probační a mediační služba ČR, logo.

Tématem setkání bylo představení stávajících i nových probačních a resocializačních programů pro nezletilé, mladistvé a mladé dospělé klienty. Tyto programy jsou efektivním nástrojem při práci s problémovými klienty. Jejich efekt je široký a dlouhodobý.

První z prezentovaných programů realizuje Probační a mediační služba v projektu „Na správnou cestu! II“. Program se jmenuje „Proti násilí I“ a je určený mladistvým pachatelům násilných provinění a program „Proti násilí II“ zaměřený na mladé dospělé pachatele násilných trestných činů. Mimo tyto programy ještě funguje ve 4 městech republiky program Krátkodobého zaměstnávání, který cílí na mladistvé pachatele s cílem jim nabídnout vhodnou pracovní činnost, za kterou budou finančně ohodnoceni a budou moci uhradit způsobenou škodu. Toto má posílit jejich zodpovědnost a také poslouží jako prevence dluhové pasti.

Centrum dopravního výzkumu představilo program pro řidiče s problémovou řidičskou praxí REPADO. Jde o rehabilitační program pro změnu postojů řidičů.

Dále byly představeny probační, preventivní a resocializační programy neziskové organizace Ratolest Brno, které jsou určeny dětem, mladým lidem a dospělým, kteří porušili zákon, nebo se pohybují na jeho hraně. Konkrétně šlo o tři programy Aristoteles, Změnit Směr a Z kruhu ven.

Přítomní hosté k jednotlivým programům diskutovali a přidávali své postřehy, dle organizace, ve které působí. Obecně bylo o téma zájem a prvního setkání pro Brno-město se zúčastnilo okolo 50 zástupců různých profesí z oblasti mládeže. Druhé setkání bylo zorganizováno pro soudní okres Brno-venkov.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Změna dodavatele? ERÚ upozorňuje na rizika, spojená s podepisováním plných mocí

16:08 Změna dodavatele? ERÚ upozorňuje na rizika, spojená s podepisováním plných mocí

Stále více spotřebitelů mění dodavatele energií. Řada z nich se přitom o proces přechodu mezi obchod…