Probační a mediační služba: Odborníci v Brně diskutovali o práci s oběťmi a pachateli

08.12.2019 19:56

Ve středu 27. listopadu se v brněnském univerzitním kině Scala uskutečnila konference „Kam směřuje restorativní justice?“. Na konferenci, nad níž převzal záštitu hejtman Jihomoravského kraje Bohumil Šimek, diskutovalo bezmála 30 odborníků z justice, vězeňství, státních i neziskových organizací. Konference byla volně přístupná nejen pro odborníky, ale studenty a širokou veřejnost.

Probační a mediační služba: Odborníci v Brně diskutovali o práci s oběťmi a pachateli
Foto: Probační a mediační služba ČR
Popisek: Probační a mediační služba ČR, logo.

„Jednalo se již o druhý ročník konference. Reakce a zpětná vazba od vystupujících i účastníků konference jen potvrdila zájem o toto téma,“ uvedla Alena Plšková z projektu Křehká šance II. Konference byla rozčleněna do tří bloků, ve kterých přednášející prezentovali rozličná témata týkající se práce s pachateli, ale i způsoby pomoci obětem trestných činů. „Příspěvky na konferenci jsme koncipovali tak, aby z jednotlivých rozličných střípků vznikla mozaika představující to, jak se v současné době pracuje s odsouzenými i jejich oběťmi,“ doplnila Plšková.

Součástí konference byl rovněž doprovodný program, např. prezentace činnosti jednotlivých věznic, výstava “Výpovědi osob dotčených trestnou činností“, což jsou záznamy autentických výpovědi pachatelů, obětí, svědků i rodinných příslušníků doplněné o kresby odsouzených.

V průběhu celého dne navštívilo konferenci více než 150 osob, zejména pak studentů vyšších odborných a vysokých škol. „Na přípravě konference se spolupodílela i Masarykova Univerzita v Brně, a proto nás potěšil zájem studentů. Podařilo se propojit teorii s praxí, byly mimo jiné představeny možnosti pracovního uplatnění po vystudování zvolených oborů,“ doplnil Tomáš Kellner z projektu Proč zrovna já? II.

Konference se uskutečnila v rámci Dnů restorativní justice. Série osvětových a kulturních akcí napříč městy ČR chce široké veřejnosti představit způsoby práce, která se soustředí na nápravu situace po trestném činu a na práci s obětí, pachatelem i komunitou. Konference byla organizována v rámci spolupráce projektů Probační a mediační služby „Na správnou cestu II“, „Křehká šance II“ a „Proč zrovna já? II.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ číslo týdne: 12

11:44 ČEZ číslo týdne: 12

12 členů má jaderná aliance zemí EU.