Probační a mediační služba: Středisko Plzeň navštívili členové mise ODIHR

28.08.2022 15:11 | Tisková zpráva

Plzeňské středisko Probační a mediační služby navštívila v pátek 26. srpna pětičlenná expertní mise organizace Office for Democratic Institutions and Human Rights (ODIHR), která je úřadem Organizace pro bezpečnost a spolupráci v Evropě.

Probační a mediační služba: Středisko Plzeň navštívili členové mise ODIHR
Foto: PMS
Popisek: Probační a mediační služba - logo

Cílem mise v České republice je monitorovat praxi při řešení dopadů ruské agrese na Ukrajině a přílivu uprchlíků. Speciální pozornost je pak věnována tématu obětí obchodování s lidmi, pomoci obětem v této souvislosti a prevenci takové činnosti. Výstupem návštěvy expertů bude doporučení, které má umožnit v České republice vycizelovat procesy spojené s přílivem velkého množství ukrajinských uprchlíků a pokrýt bílá místa v systému zacházení s nimi s cílem snížit rizika, že se stanou oběťmi obchodování s lidmi.

V rámci návštěvy se členové mise věnovali zejména konkrétnímu procesu pomoci obětem trestné činnosti – tedy komu Probační a mediační služba pomáhá, jak se k našim pracovníkům oběti dostanou, jak s nimi pracují a jaké služby jim naše střediska mohou poskytnout. Naše kolegyně s experty v této souvislosti hovořily např. o obětech domácího násilí. Zástupci ODIHR se dále zajímali se o to, jestli naši pracovníci někdy spolupracovali s obětí obchodování s lidmi. V této souvislosti má středisko Plzeň zmapované organizace, kam se kromě Probační a mediační služby mohou případné oběti tohoto trestného činu obrátit (k tomu jim může Probační a mediační služba poskytnout i písemný manuál). Návštěvě jsme také podali informace o organizacích, které pomáhají uprchlíkům z Ukrajiny, a diskutovali s nimi o součinnosti s policií.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…