Probační a mediační služba: V Bílině proběhla série besed s žáky 8. a 9. tříd ZŠ

13.12.2022 18:02 | Tisková zpráva

Celkem 4 základní školy, 16 besed a 380 žáků – taková je bilance série besed se školáky v Bílině, kterou v uplynulých měsících uspořádaly dvě pracovnice střediska Teplice Mgr. Jitka Prücknerová a Mgr. Evelina Dvořáková.

Probační a mediační služba: V Bílině proběhla série besed s žáky 8. a 9. tříd ZŠ
Foto: PMS
Popisek: Probační a mediační služba - logo

Teplické středisko Probační a mediační služby tím zareagovalo na specifickou situaci v dané lokalitě, která čelí zvýšenému výskytu socio-patologických jevů, a to nejen v rámci dospělé populace, ale také u osob mladších 18 let. Dle aktuální analýzy MPSV bylo dokonce město zařazeno do III. stupně míry náročnosti výkonu OSPOD.

V průběhu besed byli žáci seznámeni s činností Probační a mediační služby, s prací poradce pro oběti trestných činů a také dostali možnost nahlédnout na trestný čin z hlediska obou aktérů – pachatele i oběti. Při workshopech, které byly součástí besed, se žáci aktivně zapojili do řešení konkrétních modelových situací protiprávního jednání dle restorativních principů, se kterými byli dříve seznámeni. Diskutovány byly také náročné situace, ke kterým dochází ve školním prostředí, šikana ve všech možných podobách nebo různé formy zesměšňování a dehonestace, které mohou mít netušené následky.

Další navazující besedy v problémových třídách jsou v rámci prevence kriminality naplánovány ve spolupráci s příslušným OSPOD.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…