Proběhl audit výběrových řízení na ředitele příspěvkových organizací v resortu sociálních věcí

12.09.2015 7:44

Rada Libereckého kraje projednala na svém zasedání dne 8. září 2015 informace vyplývající z auditu předložených podkladů a koncepcí úspěšných uchazečů v rámci výběrových řízení na pozici ředitele/ky vybraných příspěvkových organizací resortu sociálních věcí.

Proběhl audit výběrových řízení na ředitele příspěvkových organizací v resortu sociálních věcí
Foto: skromach.cz
Popisek: Lenka Kadlecová

Z auditu, s nímž se radní seznámili, vyplynulo, že v žádném výběrovém řízení nedošlo k plagiátorství. V budoucnu přesto dojde k úpravě podmínek výběrových řízení.

„Kromě prověřených dokumentů, jako byly přihláška do výběrového řízení, osobní dotazník, životopis, doklad o vzdělání, výpis z rejstříku trestů, lustrační osvědčení a souhlas osobních údajů, byly kontrolovány jednotlivé koncepce úspěšných uchazečů,“ popsala náměstkyně hejtmana Lenka Kadlecová, pověřená vedením resortu sociálních věcí.

Odhalení plagiátu (kdy se jedná o umělecké nebo vědecké dílo, jež někdo jiný než skutečný autor neprávem vydává za své) vyžaduje instalaci elektronického programu porovnávajícího texty a odhalujícího podobnosti s odbornými texty, články, publikacemi a jinými díly. Pracovníci krajského úřadu podobným programem nedisponují.

Kontrola tedy spočívala v zadávání klíčových slov do internetového vyhledávače „Google“ s cílem porovnat podobnosti textací s již zveřejněnými dokumenty jiných pobytových zařízení sociálních služeb. Plagiátorství se nepotvrdilo.

Novými požadovanými přílohami přihlášky do výběrového řízení na pozici ředitele/ředitelky budou:

a)  Čestné prohlášení o pravdivosti údajů v dokumentech přikládaných k přihlášce do výběrového řízení.

b)  Čestné prohlášení o souladu obsahu koncepce, vize či návrhu na budoucí chod organizace se zákonem č. 121/2000 Sb., o právu autorském, o právech souvisejících s právem autorským, ve znění pozdějších předpisů, včetně požadavku na uvádění zdroje čerpaných informací.

c)  Koncepce, vize či návrhy na budoucí chod organizace v listinné i elektronické podobě.

Dále budou upraveny podmínky budoucích výběrových řízení ve složení výběrové komise, která bude vždy obsazena starostou příslušné obce, ve které se zařízení zřizované Libereckým krajem nachází, a to s hlasem rozhodujícím.

Kraj získal od ministerstva prostředky pro dofinancování sociálních služeb, o jejich rozdělení rozhodne zastupitelstvo

Liberecký kraj obdržel v srpnu 2015, z rozpočtu ministerstva práce a sociálních věcí částku ve výši 32.292.000 Kč k dofinancování sociálních služeb. Finanční prostředky budou nyní rozděleny poskytovatelům sociálních služeb, kteří podali pro rok 2015 žádost o dotaci a zároveň jsou součástí Základní sítě sociálních služeb Libereckého kraje. Návrhy pro dofinancování sociálních služeb projednala Rada Libereckého kraje a o výši finanční podpory pro konečné příjemce rozhodne Zastupitelstvo Libereckého kraje dne 29. září 2015.

„Finance budou rozděleny způsobem poměrového dorovnání do maximálního návrhu podpory, a to poměrově plošně mezi zmíněné poskytovatele sociálních služeb. U podpořených služeb bude sledováno, aby nebyl překročen výpočet vyrovnávací platby na službu za daný kalendářní rok,“ uvedla náměstkyně hejtmana resortu sociálních věcí Lenka Kadlecová.

Seznam podpořených organizací a výše příspěvků bude zveřejněn na webových stránkách Libereckého kraje, poté, co jej odsouhlasí zastupitelstvo.

V roce 2015 Liberecký kraj podpořil celkem 197 poskytovatelů sociálních služeb.

Přehled poskytnutí finančních prostředků pro podporu registrovaných sociálních služeb v Libereckém kraji v letech 2010 - 2015
(Účelová neinvestiční dotace ze státního rozpočtu – kapitola 313 MPSV)

Podpořený rok

2010

2011

2012

2013

2014

2015

Alokace celkem

271 184 000

243 047 000

246 268 000

268 121 000

315 407 200

346 104 000

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Královéhradecký kraj: Vybrané turistické linky už vyjely

16:13 Královéhradecký kraj: Vybrané turistické linky už vyjely

V sobotu 27. dubna vyjely vybrané turistické autobusové a vlakové linky Veřejné dopravy Královéhrade…