Prodeje nových osobních vozů vzrostly za první tři kvartály o 13,2 procenta

03.10.2014 11:25

Prodeje nových vozů dosáhly za první tři kvartály letošního roku 123 543 vozů, což je nárůst o 13,2 % oproti stejnému období roku 2013. V září 2014 se prodalo 13 901 nových vozů.

Prodeje nových osobních vozů vzrostly za první tři kvartály o 13,2 procenta
Foto: Hans Štembera
Popisek: Silnice, ilustrační foto

Společnost Médea Research přinesla informace o nejprodávanějších značkách a modelech osobních vozů v České republice a také meziroční vývoje prodejů. Na rozdíl od statistik SDA jsou tyto informace bez účelových registrací. Jedná se tedy o nejpřesnější čísla vypovídající o trhu s prodanými automobily. Nejprodávanější značkou za první tři kvartály letošního roku je Škoda s 33, 1% podílem, následovaná Hyundai s 11,1 % a VW s 8,7% podílem na trhu. Nejprodávanějším modelem je Škoda Octavia s náskokem před Škodou Rapid a Škodou Fabia, následují Hyundai i30, VW Golf,  Škoda Superb a Hyundai ix20.
 
Nejvíce prodaných aut je v nižší střední třídě. Rostou prodeje luxusních vozů

Nově poskytuje Médea Research detailní informace o tom, v jakém segmentu se prodá nejvíce aut, jak se prodeje vyvíjely v jednotlivých měsících roku 2014 a také statistiku prodejů lehkých užitkových vozů. Nejvíce aut se prodá v segmentu C, tedy v nižší střední třídě (28 % vozů), následuje segment B – malé vozy (25 %). Největší meziroční nárůst zaznamenávají luxusní vozy. Meziročně rostou také prodeje lehkých užitkových     vozů – o 7,4 %, což činí 8 626 vozů v prvních devíti měsících roku 2014.
  
Rádi bychom vás upozornili, že detailní informace, detailní analýzy a komplexní pohled na celý trh je k dispozici zdarma ke stažení na stránkách společnosti Médea Research. V případě jejich využití vás žádáme o dodržení citace zdroje: na základě dat z Ministerstva dopravy zpracovala společnost Médea Research.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

22:04 Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

Zvýšení příspěvku na péči, které v pátek odsouhlasila Poslanecká sněmovna, se nevztahuje na nejnižší…