Profesor Michálek se stal partnerem amerického konsorcia Cell Surgical Network

08.02.2017 16:20

Profesor Jaroslav Michálek se stal součástí prestižní sítě amerických pracovišť sdružených v rámci Cell Surgical Network.

Profesor Michálek se stal partnerem amerického konsorcia Cell Surgical Network
Foto: Archiv J. M.
Popisek: Profesor Jaroslav Michálek.

Síť amerických pracovišť sdružených v rámci Cell Surgical Network využívá kmenové buňky a regenerativní buňky obsažené ve stromální vaskulární frakci tukové a pojivové tkáně k léčbě onemocnění srdce a cév včetně infarktu myokardu, hypertenze, chronického srdečního selhání, kardiomyopatie a cévní mozkové příhody; neurologických onemocnění včetně roztroušené sklerózy, Parkinsonovy choroby, Alzheimerovy choroby, ortopedických onemocnění včetně osteoartrózy, revmatoidní artritidy, bolestí zad; urologických onemocnění včetně inkontinence moči a erektilní dysfunkce; očních onemocnění včetně věkem podmíněné makulární degenerace, diabetické retinopatie a hypertonické angiopatie; diabetes mellitus 1. i 2. typu, plicní fibrózy, Crohnovy choroby a dalších onemocnění.

Více se dozvíte zde.

Prof. MUDr. Jaroslav Michálek, Ph.D. je atestovaným lékařem v oborech klinická onkologie, pediatrie, alergologie a klinická imunologie, má 16leté zkušenosti v regenerativní medicíně a buněčných terapiích. Je prezidentem mezinárodního konsorcia International Consortium for Cell Therapy and Immunotherapy a je také držitelem Evropského patentu pro izolaci kmenových buněk z tukové a pojivové tkáně. Je autorem více než 200 vědeckých publikací, pravidelně přednáší na tuzemských i zahraničních vědeckých konferencích. V roce 2010 založil kliniku Cellthera, která se zabývá využitím buněčných terapií v regenerativní medicíně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…