Protipovodňovou hráz v Kostelanech nad Moravou opravily Lesy České republiky

30.03.2017 18:01

Protipovodňovou hráz na pravém břehu Zlechovského potoka v Kostelanech nad Moravou ve Zlínském kraji loni zrekonstruovaly Lesy ČR za 1,8 milionů korun bez DPH. Obec je tak opět chráněna před záplavami.

Protipovodňovou hráz v Kostelanech nad Moravou opravily Lesy České republiky
Foto: lesycr.cz
Popisek: Lesy ČR

Hráz poškozenou bobry rekonstruovaly Lesy ČR od loňského července do prosince. Na opravovaném úseku se vykácely dřeviny, z hráze i okolních pozemků byla odstraněna ornice, stejně jako panelové a betonové opevnění z vodní nádrže a břehů potoka.

Odboural se také odběrný objekt včetně rozdělovací šachty a betonového výtokového objektu v nádrži a potrubí, které procházely hrází.

„Hráz nyní chrání proti poškození bobrem poplastované drátěné pletivo,“ řekl Pavel Pernica z Lesů ČR, vedoucí správy toků pro oblast povodí Moravy.  Patu hráze v nádrži i v korytě pokrývá na 40 až 60 cm rovnanina z lomového kamene.

Dno koryta toku stabilizoval odběrný objekt pro slepé rameno řeky Moravy a tři dnové pásy z rovnaniny z lomového kamene. Hráz i okolní pozemky pokrývá humus, vše je oseto travní směsí. Lesy ČR současně opravily s finančním přispěním místní organizace rybářského svazu také odběrný objekt pro nádrže, slepá ramena řeky Moravy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

22:08 Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

Frymburský břeh lipenské přehrady bude zdobit busta nebo jiná hmotná, umělecky cenná připomínka na p…