První potravinová banka ve Zlínském kraji bude otevřena v Otrokovicích

13.01.2016 19:10 | Zprávy

Otevření první Potravinové banky ve Zlínském kraji se uskuteční za přítomnosti představitelů města Otrokovice 20. ledna 2015. Nevyužité sklepní prostory v jedné z budov Městského úřadu Otrokovice našly svého nájemce, a budou tak sloužit dobré věci. Účelem potravinové banky je zamezit plýtvání potravinami a předávat je těm, kteří jsou ve finanční tísni.

První potravinová banka ve Zlínském kraji bude otevřena v Otrokovicích
Foto: Hans Štembera
Popisek: Potraviny, ilustrační foto

„Ve spolupráci s potravinovou bankou jsme v Otrokovicích hledali vhodné prostory, které by bylo možné k účelu skladování potravin využít. Nakonec jsme se shodli na dvou sklepních místnostech přímo v budově úřadu. Vzhledem k tomu, že činnost této organizace má dobročinný charakter, zohlednili jsme ve smlouvě také výši nájmu,“ sdělil starosta Otrokovic Jaroslav Budek.

Založením potravinové banky ve Zlínském kraji se navazuje na síť již fungujících potravinových bank v ostatních krajích České republiky. Ve Zlínském kraji potravinová banka umožní účinnou pomoc a spolupráci mezi dárci potravin a organizacemi, které pomáhají chudším rodinám i jednotlivcům.

Tento článek je uzamčen

Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PL

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: Tisková zpráva

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Hezky napsané

Celý váš komentář ke státnímu svátku se mi líbil. Na konci píšete, že 28. říjen není jen datum. Je to připomínka, že když táhneme za jeden provaz, dokážeme všechno. Nemyslíte, že to je ale něco, co vy politici vůbec neděláte? Že se nejste schopni ani v dost zásadních věcech oprostit od vaší stranick...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

JCCR: Jižní Čechy voní pečenou husou a mladým vínem

22:03 JCCR: Jižní Čechy voní pečenou husou a mladým vínem

Svatomartinské hody jsou tradičním vyvrcholením gastronomické sezóny.