První potravinová banka ve Zlínském kraji bude otevřena v Otrokovicích

13.01.2016 19:10

Otevření první Potravinové banky ve Zlínském kraji se uskuteční za přítomnosti představitelů města Otrokovice 20. ledna 2015. Nevyužité sklepní prostory v jedné z budov Městského úřadu Otrokovice našly svého nájemce, a budou tak sloužit dobré věci. Účelem potravinové banky je zamezit plýtvání potravinami a předávat je těm, kteří jsou ve finanční tísni.

První potravinová banka ve Zlínském kraji bude otevřena v Otrokovicích
Foto: Hans Štembera
Popisek: Potraviny, ilustrační foto

„Ve spolupráci s potravinovou bankou jsme v Otrokovicích hledali vhodné prostory, které by bylo možné k účelu skladování potravin využít. Nakonec jsme se shodli na dvou sklepních místnostech přímo v budově úřadu. Vzhledem k tomu, že činnost této organizace má dobročinný charakter, zohlednili jsme ve smlouvě také výši nájmu,“ sdělil starosta Otrokovic Jaroslav Budek.

Založením potravinové banky ve Zlínském kraji se navazuje na síť již fungujících potravinových bank v ostatních krajích České republiky. Ve Zlínském kraji potravinová banka umožní účinnou pomoc a spolupráci mezi dárci potravin a organizacemi, které pomáhají chudším rodinám i jednotlivcům.

Potravinová banka nepředává potraviny konkrétním lidem, ale spolupracuje s neziskovými organizacemi, jejichž prostřednictvím se potravinová pomoc rozděluje potřebným. „V současné době spolupracujeme s dvanácti organizacemi,“ uvádí předseda Potravinové banky ve Zlínském kraji Jiří Růžička. „Pokud by chtěli občané přispět, mohou nás kontaktovat na telefonním čísle: 704 412 301, kde se dohodne převzetí potravin naším pracovníkem, nebo pomoc přivítáme i zasláním finančních prostředků bankovním převodem na číslo účtu: 2400790290/2010. Za vaše dary budeme velmi vděční,“ říká dále Jiří Růžička. Dodává, že se musí jednat o potraviny, které nejsou domácí výroby a musí být v originálním balení.

Více informací získáte ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…