Prvním mládětem roku v ZOO Dvůr Králové je impala

08.01.2015 15:41

První den roku 2015 nabídla Královédvorská zoo vstupné jenom za 15 korun. Přes nepříznivé počasí přišlo 5 500 návštěvníků. V průběhu prvního dne roku se narodilo i první letošní mládě, samička impaly.

Prvním mládětem roku v ZOO Dvůr Králové je impala
Foto: red
Popisek: ZOO Dvůr Králové

První den roku 2015, přes nepřízeň počasí, ledovku a mrznoucí déšť, přišlo za symbolické vstupné 15 korun do zoo téměř 5 500 návštěvníků. V zahradě se od rána upravovaly cesty, připravovala ohniště, občerstvení a teplé nápoje. Pro pohodlný a rychlý vstup byly posíleny pokladny. Lidé si novoroční návštěvu vychutnávali zejména v pavilonech, děti dováděly na hřištích. Úspěch mělo i neplánované vystoupení otužilců v provedení ošetřovatelů, rychle uklízejících výběhy. Mnoho návštěvníků se zdrželo v zoo až do večera, aby si vychutnali svátečně nasvícenou Vánoční zoo, která končí v neděli 4. ledna.

Ve čtvrtek prvního ledna se narodilo u antilop impal první mládě letošního roku. V pátek 2. ledna zkontroloval samičku, která dostala jméno Edita, veterinární lékař Lukáš Pavlačík. Mládě bylo zváženo (má 4 kila), označeno čipem a dostalo vitamíny. Matkou mláděte je samice Eva, otcem samec Hagen. Půvabné drobné antilopy impaly, chová ZOO Dvůr Králové od roku 1974, kdy 22 zvířat přivezl z Afriky Josef Vágner.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká obchodní inspekce vloni zjistila celkem 8 případů diskriminace

22:04 Česká obchodní inspekce vloni zjistila celkem 8 případů diskriminace

Česká obchodní inspekce v průběhu minulého roku kontrolovala, zda nedochází ze strany obchodníků k d…