ŘLP ČR: Průzkum provozní bezpečnosti - EUROCONTROL

17.10.2015 18:02

Na žádost ŘLP ČR, s. p. provedl EUROCONTROL nezávislý průzkum kultury provozní bezpečnosti (safety) mezi zaměstnanci podniku. Tento průzkum je považován za nejlepší praxi a účastní se ho pravidelně většina evropských poskytovatelů letových navigačních služeb.

ŘLP ČR: Průzkum provozní bezpečnosti - EUROCONTROL
Foto: Hans Štembera
Popisek: Letadlo, ilustrační foto

V listopadu 2014 byla sbírána data pomocí dotazníků (papírových i elektronických). Analyzováno bylo 494 vyplněných dotazníků, což odpovídá asi 67 % zaměstnanců, z toho bylo 133 odpovědí od řídících letového provozu, tj. asi 57% účast. Data byla zpracována London School of Economics a zjištění byla dále diskutována na 10 workshopech se zaměstnanci v průběhu dubna 2015.

Závěrečná zpráva, která je k dispozici všem zaměstnancům podniku na intranetu, konstatuje mimo jiné následující: velká většina zaměstnanců má pocit, že bezpečnost je v rámci podniku považována za velmi důležitou. Většina také věří, že se bezpečnost zlepšuje.

Výsledky průzkumu nám poskytly nezávislý pohled na úroveň kultury bezpečnosti v podniku. Na základě závěrečné zprávy budou navržena opatření k řešení identifikovaných problémů a k dalšímu zlepšování kultury bezpečnosti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nadace ČEZ: V obci Plchovice obnovili ovocný sad

13:04 Nadace ČEZ: V obci Plchovice obnovili ovocný sad

Výsadbou nových stromů v obci Plchovice obnoví sad, který zde byl původně. A nejen to, nové stromy b…