ŘLP ČR podepsal kontrakt na výcvik řídících letového provozu se společností Avinor

24.08.2018 12:04

?Státní podnik Řízení letového provozu České republiky zvítězil v tendru norského provozovatele civilních letišť společnosti Avinor a po dobu následujících tří let bude prostřednictvím svého výcvikového centra CANI zajišťovat pro norské řídící letového provozu vstupní výcvik. V rámci kontraktu bude celkem vycvičeno přes šedesát studentů.

ŘLP ČR podepsal kontrakt na výcvik řídících letového provozu se společností Avinor
Foto: ŘLP ČR
Popisek: ŘLP ČR

Po úspěšném spuštění projektu na výcvik nové generace řídících letového provozu v Bosně a Hercegovině a po podpisu dohody na výcvik řídících z Malty, dosáhly ŘLP ČR, s. p., a CANI dalšího velmi významného milníku v podobě zajištění výcviku pro Avinor A/S, jednoho z předních evropských provozovatelů řízení letového provozu.

„Považujeme tento kontrakt za další důkaz toho, že naše služby a přístup k péči o zákazníky patří mezi nejlepší v Evropě, a že jsme takto vnímáni a oceňováni v rámci celého odvětví. Vysoké nároky Avinoru na kvalitu služeb potvrzují zároveň dobré jméno CANI,“ vyjádřil se generální ředitel ŘLP ČR, s. p.,  Jan Klas, k tomuto mezinárodnímu úspěchu výcvikového centra.

„Společnost Avinor Air Navigation Services zahájí spolupráci s výcvikovým střediskem CANI v České republice s velkým potěšením. CANI získal zakázku na základě přísných cenových a kvalitativních kritérií a my se těšíme na vzájemnou tříletou spolupráci,“ řekl Anders Kirsebom, generální ředitel společnosti Avinor Air Navigation Services v Norsku.

V prvním roce CANI přijme 15 studentů na výcvik zakončený kombinovanou doložkou ADI/APS. Během následujících tří let vycvičí až 24 studentů každý rok se stejnoměrným rozložením mezi výcviky zakončené doložkami ADI/APS a APS/ACS. Výcvik první skupiny studentů z Avinoru začal již 17. září 2018. Odhadovaná hodnota kontraktu dosáhne přibližně částky 70 miliónů korun.

Komerční aktivity jsou stále významnější součástí portfolia našeho podniku. Činnost společnosti Czech Air Navigation Institute přinesla v předchozím roce podniku výnosy ve výši přesahujícím 100 milionů korun. Dynamický nárůst zaznamenává také poptávka zahraničních klientů po službách kalibrační letky.

Společnost Avinor Air Navigation Services AS zajišťuje letištní a přibližovací služby řízení na letištích, služby letového provozu v norském vzdušném prostoru a údržbu a provoz technické infrastruktury pro leteckou navigaci. Společnost Avinor ANS je dceřinou společností ve skupině Avinor a je plně státní společností pod vedením norského ministerstva dopravy a spojů. Skupina Avinor je zodpovědná za 45 letišť a leteckých navigačních služeb pro civilní a vojenskou leteckou dopravu v Norsku. V Avinoru vyvíjejí také technologii Ninox Remote Tower, která bude v nadcházejících letech představena 15 letištím v Norsku.

Státní podnik Řízení letového provozu České republiky (ŘLP ČR, s. p.) vznikl 1. ledna 1995. V souladu s pověřením ministerstva dopravy ČR poskytuje veřejné letecké služby uživatelům vzdušného prostoru České republiky a na letištích Praha - Ruzyně, Brno - Tuřany, Ostrava - Mošnov a Karlovy Vary. Posláním ŘLP ČR je podílet se na poskytování cenově efektivních, dlouhodobě udržitelných leteckých navigačních služeb v prostředí rozvíjejících se funkčních bloků vzdušného prostoru. V dynamickém prostředí letecké dopravy jsou jeho služby navrženy tak, aby splňovaly očekávání všech uživatelů s ohledem na současnou i budoucí poptávku jak na národní úrovni, tak na úrovni evropského kontextu rozvoje ATM. Jedním z klíčových základů poskytování letových navigačních služeb je zajištění bezpečnosti, která má přednost před komerčními, provozními a dalšími cíli.

Czech Air Navigation Institute je moderním plně vybaveným výcvikovým centrem se zkušenostmi z více jak 30 letého provozu a výcviku řízení letového provozu. Silné zaměření na zákazníka, mezinárodní tým vysoce kvalifikovaných instruktorů, hloubka znalostí v oboru a přátelský přístup personálu dělá z CANI ideálního poskytovatele výcviku jakémukoliv řízení letového provozu ať již v Evropě či mimo ni.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Správa jeskyní ČR: Koněpruské jeskyně zakládají novou tradici kulturních pořadů v podzemí

16:05 Správa jeskyní ČR: Koněpruské jeskyně zakládají novou tradici kulturních pořadů v podzemí

Od letošního jara, souběžně s otevřením nového Domu přírody Českého krasu, uvádějí Koněpruské jeskyn…