ROP Jihozápad: Vodácký areál Lídy Polesné plní účel, na který získal dotaci

11.09.2018 17:31

Unikátním projektem, který vznikl díky finanční podpoře z Regionálního operačního programu (ROP) Jihozápad, je Revitalizace vodáckého areálu Lídy Polesné na Českobudějovicku, kde našla své zázemí řada kajakářů a milovníků divoké vody. Pořádá se tam i mnoho soutěží, a tak lze areál přirovnat k vodnímu kanálu v pražské Tróji.

ROP Jihozápad: Vodácký areál Lídy Polesné plní účel, na který získal dotaci
Foto: jj-jihozapad.cz
Popisek: ROP Jihozápad - logo

„Projekt napomohl celoročnímu rozšíření sportovní a volnočasové nabídky regionu. Vzniklo funkční moderní centrum volného času, které je využíváno celoročně tisícovkami turistů a sportovců z Čech i zahraničí. Areál Lídy Polesné byl rekonstruován v roce 2012 a dotace z ROP Jihozápad přesáhla 25 milionů korun,“ sdělila Michaela Šímová, ředitelka Úřadu Regionální rady regionu soudržnosti Jihozápad.

Areál se po rekonstrukci výrazně změnil. Zejména slalomová dráha, která byla zcela přestavěna. „Má hladké dno i překážky, takže je průjezd šetrný. Překážky se mohou posouvat v kolejnicích. Bezpečnost návštěvníků zajišťují čtyři nástupní místa. Je zde prostor i pro výuku úplných začátečníků,“ uvedl trenér vodního slalomu Jakub Prüher.

V roce 2013 byla stavba areálu dokonce oceněna v rámci soutěže PRESTA – Prestižní stavba jižních Čech. „Bez pomoci Evropské unie bychom projekt nemohli zrealizovat,“ doplnil Jakub Prüher.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Výsledky evropských voleb oznámí úřad 9. června večer

19:02 Český statistický úřad: Výsledky evropských voleb oznámí úřad 9. června večer

Český statistický úřad v souladu se zákonem zveřejní výsledky voleb do Evropského parlamentu až po u…