ŘSD a Ústřední automotoklub o uzavírkách na nejdůležitějších prázdninových trasách

11.07.2015 15:59

Ve čtvrtek 9. července došlo ke změně vedení dopravy na modernizovaném úseku mezi Lhotkou a Velkou Bíteší.

ŘSD a Ústřední automotoklub o uzavírkách na nejdůležitějších prázdninových trasách
Foto: ŘSD
Popisek: Logo ŘSD

Doprava ve směru na Prahu je v km 163,230 – 153,480 vedena ve dvou pomocných jízdních pruzích o šířce 3,375 v oblasti pravého jízdního pruhu a zpevněné krajnice. V místě uzavírky je nejvyšší dovolená rychlost stanovena na 80 km/h.

Doprava ve směru na Brno je v km 153,190 svedena ve dvou pomocných jízdních pruzích o šířce 2,5 metru a 3,15 metru do pravé poloviny jízdního pásu a takto vede až do km 163,030, kde dopravní omezení končí. Do levého pomocného pruhu je zakázán vjezd vozidel, jejichž okamžitá šířka přesahuje 2,2 metru. V místě uzavírky je nejvyšší dovolená rychlost snížena na 80 km/h.

Aktuální informace ohledně dopravního omezení v souvislosti s modernizací dálnice D1 naleznou řidiči zde: http://www.novad1.cz/aktualni-dopravni-omezeni/.

Plánovaná oprava silnice R52 bude zahájena 17. července, prozatím zde tedy mohou řidiči jezdit bez omezení.

Dopravní omezení na cestě do Chorvatska

Na komplikace se musí řidiči připravit hlavně v Rakousku, na hlavním tahu mezi Znojmem a Vídní, dálnici A5. Nejprve na jejím 7. km ve směru na Eibesbrunn, kde je uzavřen jeden jízdní pruh, kvůli rekonstrukci vozovky a poté v opačném směru na 0. km, kde je také zúžení, kvůli opravě nájezdu na dálnici.

Na komplikace se musí řidiči připravit na průtahu Vídní, na dálnici A23 v ulici Wiener Südosttangente, kde je v obou směrech uzavřen jízdní pruh na Práterském mostě kvůli stavebním pracím až do 30. 12. 2017.

Na stejné dálnici ve Vídni se dá očekávat zdržení i mezi Vösendorfem a Kagranem v ulici Süd Autobahn, kde je uzavřen jízdní pruh až do 30. 12. 2018.

Bez uzavírek není ani dálnice A2 na trase z Vídně do Gratzu. Na 44. km počítejte až do 31. 7. 2015 s převedením jednoho pruhu do protisměru.

Ve Slovinsku je hlášena uzavírka od 1. 7. 2015 na 4. km dálnice A1 v Mariboru, kde je také uzavřen jeden jízdní pruh, kvůli stavebním pracím.

Na 6 týdnů se uzavře silnice mezi Vídní a Bratislavou

Nově bude od 6. července po dobu 6 týdnů zcela uzavřena souběžná silnice (B9) s dálnicí A4 a A6 vedoucí z Vídně na Bratislavu. Opravovat se tam bude úsek mezi městy Fischamend a Petronell-Carnuntum. Tato trasa je hojně využívána jako alternativa, jak se dostat z Bratislavy do Vídně bez rakouské dálniční známky.

Francie

Je třeba počítat s omezeními kvůli cyklistickému závodu Tour de France. Informace o dopravním omezení v průběhu jednotlivých etap lze najít na stránkách www.letourdefrance.cz.

Mýto

Od letní sezóny se mění zpoplatnění sazby mýtného pro karavany, obytná auta a auta s vlekem nad 3,5 tuny. Budou nově spadat do kategorie 4 (kamiony). Mýtné se tak zvedne zhruba o polovinu. Jen v Německu se to však bude týkat 47% všech registrovaných vozidel spadajících do této skupiny.

Ti co cestují do Francie osobním vozem nebo na motorce se však nemusejí ničeho bát. Mýtné je stejné jako loňský rok.

Příklad:
Pokud nově pojedete po dálnici A7 vedoucí z Lyonu do Marseille, nově zaplatíte 71,70 Eur za obě cesty. Dříve to však bylo 38,50 Eur.

Pokuty

Od 1. 7. 2015 se mění sazba pokut za alkohol pro nové řidiče a platí nový zákaz používání sluchátek v silničním provozu.

Alkohol pro mladé řidiče

Od 1. 7. 2015 je ve Francii platná změna pokut za alkohol u začínajících řidičů a profesionálů. Pro tuto skupinu je snížena hodnota tolerance alkoholu z 0,5 promile na 0,2 promile, a když takový řidič nadýchá od 0,2 do 0,5 promile, hrozí mu pokuta 135 Eur, odebrání 6 bodů a zákaz řízení na 3 roky. Pokud však nadýchá více, jak 0,8 promile hrozí mu sankce až 9000 Eur, odebrání 6 bodů, zákaz řízení na 3 roky, zabavení vozidla a v závažných případech i trest odnětí svobody na 4 roky.

Sluchátka

Ministr vnitra Bernard Cazeneuve oznámil nový zákon o zákazu používání sluchátek v silničním provozu. Zákon zakazuje užívání sluchátek, ale i hands free sady v podobě sluchátka do ucha, pro řidiče osobní i nákladních vozidel, motorkáře a cyklisty. Pokuta za nedodržení tohoto předpisu je 135 Eur a 3 body. Jedná se tak o trestný čin 4 třídy.

Aktuální informace o dopravní situaci v ČR: www.dopravniinfo.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…