Rada České televize jednala v Ostravě

22.10.2015 13:26

Ve středu 21. 10. 2015 se v ostravském televizním studiu konalo 19. letošní zasedání Rady ČT. Je tradicí, že tato Rada vždy 1x v roce uskuteční výjezdní zasedání do regionálních studií, v Ostravě se pokaždé na podzim bilancují výsledky studia za roční období.

Rada České televize jednala v Ostravě
Foto: Hans Štembera
Popisek: Česká televize, ilustrační foto

Tuto bilanci přednesl ředitel Televizního studia Ostrava Tomáš Šiřina. Ve svém vystoupení mimo jiné konstatoval:„Současnost studia staví na kvalitním zpravodajství z regionu, na naplňování požadavků kladených na televizi veřejné služby a na působení tvůrčích producentských skupin.“

Na to navázal vedoucí Centra dramaturgie Marcel Nevín a připomněl dlouhodobě vysílané pořady, jako jsou např. Bludiště, Sama doma, Dobré ráno z Ostravy, Postřehy odjinud, Šikulové nebo Na stopě. Se svou prezentací vystoupily poté kreativní producentky Kateřina Ondřejková a Lenka Poláková. První z nich upozornila na úspěšnou dramatickou tvorbu, ozdobenou v případě filmu Cesta ven nebo Díra u Hanušovic několika Českými lvy nebo Cenami české filmové kritiky, připomněla také v současné době nejsledovanější seriál Doktor Martin a věnovala se i novým projektům, které zahrnují nejen hranou tvorbu, ale i kulturní publicistiku a dokument.

Lenka Poláková se ve svém vystoupení dotkla ohlasu, který vyvolalo docureality Dovolená v Protektorátu. Zmínila při tom i 2. místo, které tento pořad obsadil na Creative Forum v Berlíně. Seznámila radní s novými pořady, které Tvůrčí producentská skupina publicistiky a dokumentární tvorby připravuje do vysílání.

V následné debatě, kdy především kreativní producentky odpovídaly na dotazy radních, uzavřel její vyznění jeden z členů Rady ČT René Kühn takto: „ Děkuji managementu ČT, že regionální studia nejsou jen přívěškem, ale i partnerem. Ostravské studio pestrostí svých formátů nasadilo laťku vysoko.“

Výjezdní zasedání Rady ČT se konalo v jednom ze studií, kde bylo prostřednictvím panelů připravované výstavy připomenuto blížící se 60. výročí ostravské televize.

Příště se radní sezjdou v Ostravě opět za rok ve stejnou dobu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Pražští celníci odhalili další nelegální hernu

22:04 Celní správa: Pražští celníci odhalili další nelegální hernu

Pražští celníci v dozoru nad provozováním hazardních her nepolevují. V pražských Nuslích odhalili ne…