Rada Jihočeského kraje nechá zpracovat analýzu modernizace silnic, které prováděla firma Robstav

08.12.2017 9:47

Nechat si zpracovat analýzu modernizace silnic, které prováděla firma Robstav stavby k.s. Konkrétně komunikací procházejících Týnem nad Vltavou směrem na Neznašov, Albrechtice a Písek a průtahu obcemi Dříteň a Nákří. Z výsledku analýzy pak vyvodit další postup. Ve čtvrtek 7. prosince to odhlasovala Rada Jihočeského kraje.

Rada Jihočeského kraje nechá zpracovat analýzu modernizace silnic, které prováděla firma Robstav
Foto: kr-jihocesky.cz
Popisek: Jihočeský kraj

První náměstek hejtmanky Josef Knot v této souvislosti připomněl, že kraj, coby zadavatel zakázky, předal firmě Robstav obě staveniště 11. září letošního roku s tím, že modernizaci vozovky v Týně zvládne do 50 dnů, tedy do 31. října 2017 a za 55 dnů zmodernizuje průtah Dřítní a Nákřím, tedy do 5. listopadu 2017. „V těchto termínech však nebyly práce dokončeny,“ zdůraznil Knot s tím, že kvůli tomu začalo Robstavu naskakovat penále.

Vzniklou situací se již 16. listopadu zabývala rada kraje, která vyzvala Robstav, aby modernizaci dokončil do 30. listopadu. V případě, že tak neučiní, kraj odstoupí od uzavřených smluv.

„Důvodem k vypracování analýzy je, že Robstav modernizaci uvedených úseků, byť až v těchto dnech, dokončil, ale my chceme mít jistotu, že od nich můžeme dílo převzít,“ vysvětlil Knot a dodal: „Vzniklá situace nás mrzí zejména kvůli obyvatelům dotčených obcí, kterých se neustále se protahující modernizace dotkla nejvíce, byť dělal kraj vše, aby byly práce dokončeny včas.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

BESIP: Skrytá měření odhalila další rizikové místo v Libereckém kraji

7:14 BESIP: Skrytá měření odhalila další rizikové místo v Libereckém kraji

V Hajništi překračuje maximální povolenou rychlost v obci skoro 90 procent motoristů. Výjimkou nebyl…