Rada kraje schválila podmínky 20 milionového sportovního programu

13.09.2015 10:22 | Zprávy

Rada Libereckého kraje odsouhlasila na svém zasedání 8. září 2015 podmínky dotačního programu č. 4.21 pravidelná činnost sportovních a tělovýchovných organizací, který rozdělí mezi sportovní kluby a tělovýchovné jednoty rovných 20 mil. Kč.

Rada kraje schválila podmínky 20 milionového sportovního programu
Foto: liberec.cz
Popisek: Detail liberecké radnice při západu slunce

„Jsem ráda, že se po diskuzi a projednání na zasedání Výboru pro tělovýchovu a sport Zastupitelstva Libereckého kraje podařilo nastavit podmínky programu, které jsou pro sportovní a tělovýchovné organizace akceptovatelné. Dvacet milionů, které jsou rozdělovány z výsledku hospodaření roku 2014 a jsou nad rámec závazku Libereckého kraje alokovat ročně do sportu minimálně 30 mil. Kč., bude pro sportovní prostředí jistě tolik potřebnou finanční injekcí. Na podporu sportu tak půjde z kraje v roce 2015 více než 50 milionů korun,“ konstatuje Alena Losová, radní pověřená řízením resortu školství, mládeže, tělovýchovy, sportu a zaměstnanosti.

Účelem podpory programu je pravidelná činnost dětí a mládeže realizovaná ve sportovních klubech a tělovýchovných jednotách. Celkem se rozdělí 20 mil. Kč. Maximální výše neinvestiční dotace činní 2 mil. Kč, minimální pak 50 tis. Kč. Žadatelé mohou podat pouze jednu žádost a dotace může činit maximálně 70 % způsobilých výdajů projektu, který musí být realizován v termínu od 1. 1. 2015 do 30. 6. 2016.

Podmínky programu bude schvalovat Zastupitelstvo Libereckého kraje dne 29. září 2015. V případě schválení programu dojde ke zveřejnění a vyhlášení podmínek programu 1. 10., lhůta pro podání žádosti pak bude od 2. 11. do 16. 11., hodnotit projekty bude Výbor pro tělovýchovu a sportu Zastupitelstva Libereckého kraje a rozhodovat o poskytnutí dotací bude opět zastupitelstvo na předvánočním zasedání 22. 12. 2015.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

MUDr. Zdeněk Hřib byl položen dotaz

Můžete se k tomu vyjádřit?

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Vydirani-Urednik-popsal-co-provadel-Pirat-Hrib-kvuli-milionovym-fakturam-761522 Nemáte dojem, že je to na rezignaci? A jestli je to křivé obvinění, tak se přeci můžete bránit soudně, když tak neučiníte, tak je to podle mě důkaz, že je to pravda

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ číslo týdne: 1 285

19:39 ČEZ číslo týdne: 1 285

1 285 pracovníků ČEZ už přispělo do mimořádné zaměstnanecké povodňové sbírky.