Radioservis představuje zajímavou sondu do britské společnosti

05.05.2018 10:01

Vydavatelství Českého rozhlasu Radioservis, a.s. představuje knižní novinku Jiřího Hoška Jiná Británie, která není ani turistický bedekr, ani učebnice politologie.

Radioservis představuje zajímavou sondu do britské společnosti
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

Autor popisuje Británii obrovských sociálních rozdílů, napětí mezi Anglií a Skotskem, nebo soužití lidí různé barvy pleti a vyznání. Píše výlučně o věcech a fenoménech, které zažil a prožil jako zahraniční zpravodaj ČRo na vlastní kůži. Nabízí zajímavou sondu do britské společnosti i prostřednictvím některých Čechů, kteří ve Spojeném království prorazili, jako výtvarnice Míla Fürstová, autorka obalu alba Coldplay, fotbalový brankář Petr Čech nebo legenda krajanská komunity, lady Milena Grenfell-Bainesová. V knize si to svoje najde každý. Když Vás nebude bavit kapitola o vesnici, kde žije ministerská předsedkyně Theresa Mayová, snad Vás zaujme vyprávění kněze fotbalistů anglického Leicesteru City.

“V márnici nás zavedli do místnosti s prosklenou stěnou. Řekla jsem jim, že chci dovnitř, že chci obejmout svého syna a říct mu, že je tady máma. Najednou se odněkud ze strany ozval ten strašný hlas: Už vám nepatří, teď patří koronerovi.“ Takto třeba vzpomíná Margaret Aspinallová na fotbalovou tragédii na Hillsborough, při které přišla o svého 18letého syna Jamese.

Knihu slavnostně pokřtil Mr. Nick Archer MVO, britský velvyslanec v České republice, pravým britským čajem s mlékem

Setkání s autorem na knižním veletrhu Svět knihy na stánku L610 v sobotu 12. 5. od 15 hodin

Autogramiáda Jiřího Hoška se uskuteční v prodejně Českého rozhlasu na Vinohradské 12 v předvečer královské svatby, ve čtvrtek 17. 5. od 16 hodin

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

APSS: Očkování stále zachraňuje životy po celém světě

7:23 APSS: Očkování stále zachraňuje životy po celém světě

Evropský týden očkování, European Immunization Week (EIW), který letos připadá na období 21.–27. dub…