Raiffeisenbank int. vykázala za rok 2012 zisk 725 miliónů eur

22.02.2013 17:46 | Zprávy

Předběžné neauditované výsledky podle generálního ředitele RBI Herberta Stepice potvrzují, že RBI díky svému obchodnímu modelu dosahuje trvale dobrou finanční výkonnost i navzdory přetrvávajícím obtížným ekonomickým podmínkám.

Raiffeisenbank int. vykázala za rok 2012 zisk 725 miliónů eur
Foto: Raiffeisenbank
Popisek: Raiffeisenbank

“Naším hlavním cílem bylo naplnit kritéria pro kapitálové ukazatele, stanovené evropskými bankovní regulátory, a v tomto ohledu jsme posílením poměrového ukazatele Core Tier 1 dosáhli vynikajících výsledků. Současně jsme úspěšně stabilizovali naši nákladovou strukturu a navzdory negativnímu vývoji v posledním čtvrtletí jsme splnili také cíle v tvorbě opravných položek“, upřesnil H.Stepic.

Podle předběžných výsledků dosáhl konsolidovaný zisk skupiny RBI 725 miliónů eur a zisk před zdaněním 1,032 miliardy eur, což v obou ukazatelích znamená meziroční pokles o 25 procent. V tvorbě opravných položek skupina zaznamenala v meziročním srovnání pokles o 5% na 1,009 miliardy eur, zatímco podíl nesplácených úvěrů nepatrně vzrostl na 9,8%.

Celkový objem klientských úvěrů za sledované období vzrostl o 2,2% na více než 83 miliardy eur, objem klientských vkladů překročil 66 miliard eur, což představuje meziroční pokles 0,7%.

Skupina RBI působí v 17 zemích střední a východní Evropy a své klienty obsluhuje na více než 3 tisících pobočkách. Závěrečné auditované výsledky včetně dalších detailů svého hospodaření skupina zveřejní 10. dubna 2013.

Jakub Puchalský
 Raiffeisenbank a.s.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

porodnost

Paní Schillerová, nemyslíte, že alfou a omegou zvýšení porodnosti je kromě toho, co píšete hlavně zvýšení životní úrovně občanů ČR a zvýšení mezd? A jestli si to myslíte, máte i plán, jak toho docílit? A co jste proto udělali dosud - třeba za období, kdy jste byli ve vládě a třeba vy sama jste byla ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vězeňská služba: Devátý ročník Běhu se žlutou stužkou

16:05 Vězeňská služba: Devátý ročník Běhu se žlutou stužkou

Devátý ročník osvětového závodu Běh se žlutou stužkou se konal minulý týden v úterý v podvečer v Říč…