Ředitel Správy uprchlických zařízení MV ocenil zástupce spolupracujících měst a obcí

28.04.2018 14:27

Správa uprchlických zařízení Ministerstva vnitra uspořádala 26. dubna již počtvrté setkání zástupců Ministerstva vnitra a měst a obcí, na jejichž území se nacházejí střediska SUZ MV. Ředitel SUZ MV Pavel Bacík na setkání ocenil představitele místních samospráv a poděkoval jim za vstřícnost a spolupráci při plnění úkolů SUZ MV spojených s naplňováním migrační a azylové politiky České republiky.

Ředitel Správy uprchlických zařízení MV ocenil zástupce spolupracujících měst a obcí
Foto: Správa uprchlických zařízení MV
Popisek: Ředitel Správy uprchlických zařízení MV ocenil zástupce spolupracujících měst a obcí

„Tato setkání organizujeme pravidelně od roku 2016, a i podle ohlasů ze strany zástupců jednotlivých obcí je považuji za velice přínosnou a inspirativní pro naši práci. Hlavním cílem těchto setkání je posilovat povědomí a informovanost o migrační a azylové problematice nejen na celostátní úrovni, ale zejména ve vztahu k našim zařízením. Také díky tomu se nám společně daří předcházet šíření zkreslených informací, které se čas od času v souvislosti s naší činností objevují. Jsem rád, že tato setkání vedou k posílení spolupráce s obcemi, které považujeme za jedny z našich nejdůležitějších partnerů,“ uvedl ředitel Pavel Bacík.

Na již tradiční setkání přijali pozvání představitelé Havířova, Ústí nad Labem, Zastávky, Bělé pod Bezdězem, Brna-Židenic a Jaroměře.

Akce v historické budově Muzea Policie ČR se kromě představitelů SUZ MV a místních samospráv zúčastnili i první náměstek ministra vnitra pro řízení sekce vnitřní bezpečnosti a policejního vzdělávání Jiří Nováček, ředitelka odboru azylové a migrační politiky MV Pavla Novotná, ředitel odboru bezpečnosti a prevence kriminality MV David Chovanec, ředitel odboru prevence kriminality MV Michal Barbořík a jeho zástupce Tomáš Koníček a plk. Miloslav Smetana, vedoucí OPVS Ředitelství služby cizinecké policie.

„Ministerstvo vnitra si uvědomuje, jak důležitá je spolupráce s obcemi. Chci Vám poděkovat, že jste s námi našli společnou řeč. A chci slíbit, že Vás budeme podporovat ve Vašem pragmatickém přístupu k řešení migračních problémů,“ pronesl k přítomným zástupcům obcí první náměstek ministra vnitra Jiří Nováček.

Zástupci ministerstva vnitra přítomné starosty informovali o aktuální situaci v oblasti migrace a azylové politiky České republiky v kontextu celé Evropy, nebezpečí fake news a činnosti Centra pro boj s terorismem a hybridními hrozbami a v neposlední řadě také o dotačním programu ministerstva vnitra daným obcím.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Petr Bendl byl položen dotaz

Pomoc zemědělcům

Dobrý den, jste pro pomoc zemědělcům kvůli nepřízni počasí? Já to narovinu nechápu. Proč se pořád zemědělci tak podporují? Netvrdím, že to mají lehké, ale kdo to má dnes snadné? A podporují se snad jiná odvětví, protože se jim nedaří? Neměli by se zemědělci na takovou situaci připravit a třeba nějak...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Moravskoslezský kraj: Sobota nabídne na Hukvaldech Hrad plný pokladů

22:03 Moravskoslezský kraj: Sobota nabídne na Hukvaldech Hrad plný pokladů

Akce Hrad plný pokladů nabídne celodenní zábavný kulturní program na hradě Hukvaldy. Formou workshop…