Ředitelství silnic a dálnic zahajuje v pondělí výstavbu protihlukových stěn na Pražském okruhu

23.04.2016 16:34

Ředitelství silnic a dálnic zahajuje v pondělí 25. dubna výstavbu protihlukových stěna na čtyřech úsecích na Pražském okruhu v termínu od 25. 4. do 30. 6. 2016.

Ředitelství silnic a dálnic zahajuje v pondělí výstavbu protihlukových stěn na Pražském okruhu
Foto: ŘSD
Popisek: Logo ŘSD

1)     Uzavírka pravé tunelové trouby tunelu Cholupice a levé tunelové trouby tunelu Lochkov v termínu 8. 4. 2016, 21:00 hod. – 10. 4. 2016, 12:00 hod.

Doprava ve směru Plzeň bude v tunelu Cholupice vedena jedním jízdním pruhem v protisměrné tunelové troubě a v tunelu Lochkov dvěma jízdními pruhy, vždy v režimu 2+1. Doprava ve směruBrno bude v tunelu Lochkov vedena jedním jízdním pruhem v protisměrné tunelové troubě a v tunelu Cholupice dvěma jízdními pruhy, vždy v režimu 2+1.

2)     Uzavírka levé tunelové trouby tunelu Cholupice a pravé tunelové trouby tunelu Lochkov v termínu 15. 4. 2016, 21:00 hod. – 17. 4. 2016, 12:00 hod.

Doprava ve směru Plzeň bude v tunelu Cholupice vedena jedním jízdním pruhem a v tunelu Lochkov jedním jízdním pruhem v protisměrné tunelové troubě, vždy v režimu 1+1. Doprava ve směruBrno bude v tunelu Lochkov vedena jedním jízdním pruhem a v tunelu Cholupice jedním jízdním pruhem v protisměrné tunelové troubě, vždy v režimu 1+1.

Oba výše zmiňované tunely jsou dvoutubusové, tunel Lochkov měří 1 650 metrů, tunel Cholupice je dlouhý 1 950 metrů. Při odstávce bude zkontrolována i kompletní stavební část trub a všechny použité technologie. Na jejich bezchybném provozu závisí bezpečnost řidičů při nenadálé události v tunelu, jako je například stojící vozidlo, zakouření tunelové trouby či cokoli dalšího. Zařízení musí při mimořádné události v tunelové troubě bezprostředně zareagovat podle stanovených pravidel, například uzavřít tunel, odklonit dopravu, povolat potřebné zásahové pracovníky atd. Veškerá bezpečnostní infrastruktura a zajišťovací systémy tunelů na Pražském okruhu představují současnou evropskou špičku v zajištění tunelů.

Kontroly tunelů jsou předepsány Technickými podmínkami pro každý tunel individuálně, v případě tunelů Lochkov a Cholupice to je minimálně dvakrát ročně

reklama

autor: Tisková zpráva

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP opraví tramvajovou trať na Letenském náměstí

13:04 DPP opraví tramvajovou trať na Letenském náměstí

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) začne od středy 17. dubna 2024 od brzkých ranních hodin s opravou…