Ředitelství silnic a dálnic zahajuje výstavbu silnice I/53 Lechovice, obchvat

20.03.2017 16:20

Ředitelství silnic a dálnic zahajuje v pondělí 20. března za účasti generálního ředitele ŘSD Jana Kroupy výstavbu silnice I/53 Lechovice, obchvat.

Ředitelství silnic a dálnic zahajuje výstavbu silnice I/53 Lechovice, obchvat
Foto: ŘSD
Popisek: Logo ŘSD

Obec Lechovice je územně rozdělena na dvě části – Lechovice a místní část Zámecký vrch. V extravilánu mezi těmito dvěma částmi obce je provoz pěších i cyklistů veden bez chodníků, nebo samostatného pruhu. Průjezd obcí Lechovice je možno díky svému směrovému a výškovému vedení označit za vážnou dopravní závadu na jinak vyhovujícím průběhu uvedené silnice I. třídy.

Stávající silnice I/53 je v současnosti vedena ve své historické trase přes obec Lechovice. Silný podíl nákladní dopravy působí velice negativně na životní prostředí v  obci. Hustý provoz je zde zdrojem nadměrného hluku i exhalací. Díky nově budovanému obchvatu dojde v Lechovicích k menší intenzitě provozu, což bude ve svém důsledku znamenat snížení hluku i lepší životní prostředí v obci“, uvedl k zahájení výstavby generální ředitel ŘSD Jan Kroupa.

Silnice I/53 je v oblasti jižní Moravy důležitým dopravním tahem, který zajišťuje silniční spojení sídelních útvarů regionálního významu. Nadregionální význam této komunikace se projevuje v souvislosti s napojením na silnici E 59 (Vídeň – Znojmo – Jihlava) ve Znojmě a na E 461 (Vídeň – Mikulov – Brno – Svitavy) u Pohořelic.

Stavba je navržena ke spolufinancování v rámci Operačního programu Doprava 2014 - 2020 a bude spolufinancována z Evropského fondu pro regionální rozvoj.

Data o stavbě

Hlavní trasa:

  •  délka: 4600 m
  •  kategorie: S 11,5/80
  •  plocha vozovek: 50 400 m2
  •  počet stavebních objektů: 41

zhotovitel: „Společnost I/53 Lechovice – obchvat“ (IMOS Brno, a.s., TheBa asfalt s.r.o.)
cena: 270 793 tis. Kč (bez DPH)
termín výstavby: 03/2017 – 12/2019

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

APSS: Očkování stále zachraňuje životy po celém světě

7:23 APSS: Očkování stále zachraňuje životy po celém světě

Evropský týden očkování, European Immunization Week (EIW), který letos připadá na období 21.–27. dub…