Ředitelství silnic a dálnic zprovoznilo stavbu silnice I/27 Velemyšleves - obchvat a přemostění Chomutovky

25.11.2016 13:36

Ředitelství silnic a dálnic zprovoznilo v úterý 22. listopadu za účasti generálního ředitele ŘSD Jana Kroupy stavbu silnice I/27 Velemyšleves - obchvat a přemostění Chomutovky.

Ředitelství silnic a dálnic zprovoznilo stavbu silnice I/27 Velemyšleves - obchvat a přemostění Chomutovky
Foto: ŘSD
Popisek: Logo ŘSD

„Dokončený obchvat obce Velemyšleves má za cíl odvedení tranzitní dopravy na silnici I/27 mimo obec, čímž významným způsobem sníží dopravní zatížení v obci a zároveň přispěje k větší bezpečnosti a ke zlepšení životního prostředí v dané lokalitě.  Zprovozněním stavby dojde také ke zlepšení jízdních parametrů na silnici I/27, což povede k větší plynulosti silničního provozu v tomto úseku“, konstatoval generální ředitel ŘSD Jan Kroupa.

Stávající silnice I/27 je důležitou trasou v rámci sítě silničních komunikací ČR s návazností na mezinárodní silniční síť. Silnice je vedena zhruba ve směru od severu k jihu. Začíná na silnici I/8 v Dubí a pokračuje přes Litvínov, Most, Žatec, Jesenici, Kralovice, Plasy, Kaznějov, Plzeň, Přeštice, a Klatovy až k hraničnímu přechodu Železná Ruda. Část trasy od Plzně na jih je zároveň evropskou komunikací E53.

V severní části, na území Ústeckého kraje, je silnice značně dopravně zatížená, protože spojuje důležitá města jako Litvínov, Most a Žatec. Mezi Mostem a Žatcem kříží silnice I/27 trasu I/7 Praha – Louny – Chomutov – Hora Svatého Šebestiána. Právě v blízkosti křížení obou komunikací je na pozemcích dřívějšího vojenského letiště budována strategická průmyslová zóna Triangle, jedna z největších v celé České republice. Tato lokalita by měla sehrát důležitou roli v rozvoji území a v řešení problematiky nezaměstnanosti v regionu. Zároveň se stane velkým zdrojem i cílem dopravy.

Hlavní trasa:
délka: 2623 m
kategorie: S 11,5/80
plocha vozovky: 33 901 m2
počet stavebních objektů: 28

zhotovitel: Sdružení Velemyšleves-obchvat, vedoucí sdružení Silnice Group

cena: 560 mil. Kč (bez DPH)

zahájení výstavby: 07/2014

Video ze stavby

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…