Ředitelství silnic a dálnic zprovoznilo stavbu silnice I/27 Velemyšleves - obchvat a přemostění Chomutovky

25.11.2016 13:36

Ředitelství silnic a dálnic zprovoznilo v úterý 22. listopadu za účasti generálního ředitele ŘSD Jana Kroupy stavbu silnice I/27 Velemyšleves - obchvat a přemostění Chomutovky.

Ředitelství silnic a dálnic zprovoznilo stavbu silnice I/27 Velemyšleves - obchvat a přemostění Chomutovky
Foto: ŘSD
Popisek: Logo ŘSD

„Dokončený obchvat obce Velemyšleves má za cíl odvedení tranzitní dopravy na silnici I/27 mimo obec, čímž významným způsobem sníží dopravní zatížení v obci a zároveň přispěje k větší bezpečnosti a ke zlepšení životního prostředí v dané lokalitě.  Zprovozněním stavby dojde také ke zlepšení jízdních parametrů na silnici I/27, což povede k větší plynulosti silničního provozu v tomto úseku“, konstatoval generální ředitel ŘSD Jan Kroupa.

Stávající silnice I/27 je důležitou trasou v rámci sítě silničních komunikací ČR s návazností na mezinárodní silniční síť. Silnice je vedena zhruba ve směru od severu k jihu. Začíná na silnici I/8 v Dubí a pokračuje přes Litvínov, Most, Žatec, Jesenici, Kralovice, Plasy, Kaznějov, Plzeň, Přeštice, a Klatovy až k hraničnímu přechodu Železná Ruda. Část trasy od Plzně na jih je zároveň evropskou komunikací E53.

V severní části, na území Ústeckého kraje, je silnice značně dopravně zatížená, protože spojuje důležitá města jako Litvínov, Most a Žatec. Mezi Mostem a Žatcem kříží silnice I/27 trasu I/7 Praha – Louny – Chomutov – Hora Svatého Šebestiána. Právě v blízkosti křížení obou komunikací je na pozemcích dřívějšího vojenského letiště budována strategická průmyslová zóna Triangle, jedna z největších v celé České republice. Tato lokalita by měla sehrát důležitou roli v rozvoji území a v řešení problematiky nezaměstnanosti v regionu. Zároveň se stane velkým zdrojem i cílem dopravy.

Hlavní trasa:
délka: 2623 m
kategorie: S 11,5/80
plocha vozovky: 33 901 m2
počet stavebních objektů: 28

zhotovitel: Sdružení Velemyšleves-obchvat, vedoucí sdružení Silnice Group

cena: 560 mil. Kč (bez DPH)

zahájení výstavby: 07/2014

Video ze stavby

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČD - Telematika slaví 30 let, více se chce zaměřit na zákazníky ze státní správy a kyberbezpečnost

19:15 ČD - Telematika slaví 30 let, více se chce zaměřit na zákazníky ze státní správy a kyberbezpečnost

V polovině dubna oslavila společnost ČD - Telematika již 30 let fungování. V posledních letech přito…