Regus: Dejte málo, získejte hodně. Flexibilní práce je předpokladem zvyšování produktivity

13.11.2013 12:21

Podle nejnovějšího průzkumu společnosti Regus se tři čtvrtiny českých respondentů (74 %) domnívá, že flexibilní práce je zásadní pro dosažení vyšší produktivity.

Regus: Dejte málo, získejte hodně. Flexibilní práce je předpokladem zvyšování produktivity
Foto: kr-stredocesky.cz
Popisek: Počítač

Výsledky průzkumu mimo jiné potvrzují, že v jakémkoli ekonomickém klimatu, a zejména v době vysoké nejistoty na trhu, podniky neustále inovují své strategie, aby dosáhly vyšší efektivity a produktivity.

Odborníci se shodují na několika společných faktorech, které produktivitu zvyšují. Patří mezi ně flexibilní práce, cloudové služby, řízení znalostí, lepší komunikace, školení a podpora zdravého životního stylu, jako je například jízda na kole či chůze cestou do práce. 1

V nejnovějším průzkumu zahrnujícím názory více než 20 000 vedoucích pracovníků a majitelů firem z téměř 100 zemí na téma flexibilní práce bylo zjištěno následující: podle podnikatelů lze zvýšené produktivity u zaměstnanců dosáhnout nejen redukcí nevyužitého kancelářského prostoru a radikálním omezením dojíždění do zaměstnání, ale též zajištěním jejich vyšší efektivity. Respondenti například tvrdí, že flexibilní práce motivuje k většímu smyslu pro odpovědnost a podporuje lepší rozhodování a kreativitu.

Výsledky průzkumu v číslech:

74 % českých respondentů a 75 % celosvětově si myslí, že flexibilní práce zvyšuje produktivitu.
76 % respondentů v České republice odpovědělo, že flexibilní práce motivuje k větší smyslu pro odpovědnost a lepšímu time managementu.
Flexibilní práce zvyšuje kvalitu (63 %) a rychlost (65 %) rozhodování.
Flexibilní práce podporuje kreativitu (73 %).
Flexibilní práce rovněž umožňuje navazovat užitečné obchodní vztahy (69 %).

„Analytici vyzdvihují řadu osvědčených postupů ovlivňujících produktivitu více než ty ostatní. Flexibilní práce společně s přínosy vyšší kreativity a možnostmi navázání nových příležitostí zaujímá v globálních společnostech stále důležitější místo a neustále se potvrzuje její klíčová úloha,“ říká Ruud Doggen, výkonný ředitel společnosti Regus pro region CEE.

„Firmy vědí, že flexibilní práce zvyšuje produktivitu. Ale způsob jak toho dosáhnout je mixem více faktorů, počínaje lepším time managementem a vyšší odpovědností až po nižší úroveň stresu. Vzhledem k tomu, že flexibilní práce také významně redukuje nevyužitý kancelářský prostor, jde v každém případě o úspěšné řešení pro podniky, které chtějí uspořit, zvýšit produktivitu a zlepšit pocit spokojenosti pracovníků,“ dodává R. Doggen.

O průzkumu

Během září 2013 bylo dotázáno přes 20 000 manažerů z téměř 100 zemí. Všichni respondenti pocházejí z globální databáze kontaktů společnosti Regus, která obsahuje přes 1 milion podnikatelů z celého světa a je vysoce reprezentativním vzorkem zkušených manažerů a vlastníků firem. Respondenti byli dotazováni na názor v souvislosti s flexibilní prací a produktivitou a jejich dopadem na rozhodování, kreativitu a podnikání. Průzkum byl proveden a zpracován nezávislou organizací MindMetre, více na www.mindmetre.com.

O společnosti Regus

Společnost Regus je celosvětovým poskytovatelem flexibilních pracovišť. Síť, kterou tvoří více než 1 700 obchodních center ve 100 zemích, poskytuje pohodlné, vysoce kvalitní a plně vybavené prostory, ve kterých mohou lidé pracovat podle potřeb po dobu pár minut či po mnoho let. Firmy jako např. Google, Toshiba a GlaxoSmithKline zvolily společnost Regus, aby mohly pracovat flexibilně a dosahovat ještě větších úspěchů v podnikání.
 
Klíčem k flexibilní práci je pohodlí. Společnost Regus proto otevírá své prostory všude, kde 1,5 milionu jejích členů potřebuje podporu – v městských centrech, předměstských čtvrtích, nákupních centrech a maloobchodních prodejnách, na železničních stanicích, servisních stanicích u dálnic a dokonce i v komunitních centrech. Společnost Regus, byla založena v Bruselu v roce 1989, sídlí v Lucemburku a je registrovaná na burze London Stock Exchange. V České republice se nachází šest center společnosti Regus – čtyři v Praze, jedno v Brně a Ostravě. Více informací naleznete na webových stránkách www.regus.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

APSS: Očkování stále zachraňuje životy po celém světě

7:23 APSS: Očkování stále zachraňuje životy po celém světě

Evropský týden očkování, European Immunization Week (EIW), který letos připadá na období 21.–27. dub…