Rekordní účast na Létě v Prazdroji předčila všechna očekávání

15.10.2013 17:31

Jubilejní desátý ročník oslavilo Léto v Prazdroji rekordem v počtu návštěvníků. Sérii čtvrtečních koncertů na nádvoří pivovaru navštívilo téměř 26 tisíc lidí a celkem se vyčepovalo více než 40 tisíc půllitrů piva Pilsner Urquell a Gambrinus a k tomu přes 8 hl ochucených pivních novinek Plzeňského Prazdroje.

Rekordní účast na Létě v Prazdroji předčila všechna očekávání
Foto: red
Popisek: Plzeňský Prazdroj

Letos se v období od 11. července do 29. srpna během Léta v Prazdroji, série čtvrtečních koncertů tradičně pořádaných na nádvoří plzeňského pivovaru, za celkové účasti 26 tisíc návštěvníků vyčepovalo více než 40 tisíc půllitrů tradičních plzeňských piv a téměř 8 hl piv míchaných s  ovocnou šťávou, které se zejména v letním období stávají prodejním hitem.

Léto v Prazdroji opět dalo příležitost mladým talentovaným kapelám. Výherce, který vzešel z hlasování, si mohl zahrát na vyhlášeném plzeňském festivalu Pilsner Fest. Letošní sérii koncertů, při níž zahráli například oblíbení Burma Jones, YoYo band, Odyssea a na závěr festivalu i Kamil Střihavka, si navíc mohli fanoušci díky lineárnímu sound systému vychutnat vysoce kvalitní zvuk. Nový způsob rozmístění výčepních zařízení a vytvoření klidové zóny měly příznivý dopad na průběžnou výtoč piva i celkovou návštěvnost čtvrtečních kulturně zábavných večerů v pivovaru.

„Jsme rádi, že je plzeňský pivovar nejen velmi oblíbenou destinací turistů, ale že se stal i během uplynulého léta místem, kam si pravidelně lidé přicházeli vychutnat skvělé pivo a mimořádné hudební zážitky známých kapel i mladých začínajících hudebníků,“ zhodnotila Drahomíra Mandíková z Plzeňského Prazdroje a dodala: „Pro pořadatele festivalu je vždycky největší odměnou právě bohatá účast nadšených návštěvníků a ta letošní předčila naše očekávání.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: V březnu byla očištěná míra nezaměstnanosti 3,0 %

22:04 Český statistický úřad: V březnu byla očištěná míra nezaměstnanosti 3,0 %

Podíl zaměstnaných k celé populaci 15–64letých dosáhl v březnu 74,6%. Oproti březnu 2023 se snížil o…