Roadshow Jižní Čechy olympijské míří na Hlubokou a do Českých Budějovic

22.06.2016 17:41

Po „olympijském turné“ v Písku, Táboře a Strakonicích míří roadshow Jižní Čechy olympijské do jihočeské metropole.

Roadshow Jižní Čechy olympijské míří na Hlubokou a do Českých Budějovic
Foto: kr-jihocesky.cz
Popisek: Jihočeský kraj

Nejprve v sobotu 26. června od 12. hod. zavítá „olympijský“ program do sportovně relaxačního areálu v Hluboké nad Vltavou, poté v úterý 28. června od 10. hod. navštíví Sokolský ostrov v Českých Budějovicích.

Cílem „olympijské“ roadshow, kterou organizuje Jihočeský kraj společně s Českým olympijským výborem, je podpora sportu a aktivního životního stylu v Jihočeském kraji. Akce je určena pro širokou veřejnost, ale cílí hlavně na žáky základních a středních škol. Vstup na všechny zastávky roadshow je zdarma.    

V obou městech se mohou milovníci sportu, soutěžení a originálních kulturních zážitků těšit na pořádně nabitý program. Pestré sportovní soutěže, populární i poněkud exotické sporty, zábavné atrakce, setkání s úspěšnými olympioniky a mnoho dalšího.   

Olympijská zastávka na Hluboké nabídne širokou paletu sportů, z níž si svůj oblíbený sport vyberou jak děti tak i dospělí. K vyzkoušení zde bude např. judo, golf, orientační sprint s elektronickými „check pointy“, nejrůznější typy trenažerů, kop na přesnost a rychlost, hod koulí, box, skok vysoký, badminton a řada dalších sportů. Z doprovodného programu jmenujme např. vystoupení latinsko-americké kapely, vášnivý tanec brazilských tanečnic, setkání s úspěšnými olympioniky nebo pro nejmenší skákací hrad a klauniádu.   

„Pozor! Zastávka v Hluboké nad Vltavou má jiný čas konání, protože nám psalo mnoho potencionálních návštěvníků, hlavně rodin s dětmi, že se do Sportovního a relaxačního areálu dostanou až po obědě, a tak jsme jim vyšli vstříc“, dodává vedoucí marketingu a cestovního ruchu Jihočeského kraje Jiří Gruntorád. Roadshow zde bude startovat v pravé poledne a končit v sedm hodin večer.

Úterní akce na Sokolském ostrově v Českých Budějovicích zase nabídne sporty v rámci projektu Sazka Olympijský víceboj. Jde o několik atraktivních sportů, v nichž si lze otestovat nejrůznější sportovní dovednosti. Sílu soutěžících otestuje hod basketbalovým míčem, hbitost a orientační schopnosti originální disciplína t-běh, ohebnost hluboký předklon, rovnováhu postoj čápa a silovou vytrvalost zkrácené sedy-lehy. Každý soutěžící pak získá sportovní vysvědčení, díky kterému bude moci porovnat své výsledky s výsledky svých vrstevníků.

Z těch nejlepších soutěžících v jednotlivých věkových kategoriích ambasadoři Sazka olympijského víceboje vyberou sportovní hvězdu. Na své si přijdou také příznivci hudby. V rámci olympijské roadshow v Českých Budějovicích totiž vystoupí kapela Pub Animals.   

Další zastávka olympijské roadshow: 29. – 30. července v Jindřichově Hradci. Podrobnější informace k roadshow v Jindřichově Hradci budou včas zveřejněny.

Hlavními reklamními partnery roadshow Jižní Čechy olympijské jsou jihočeské strojírenské společnosti ZVVZ a.s. a Jihostroj a.s.

Najdete nás jak na facebooku, www stránkách, tak i pod hashtagem #jco2016.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

10:04 DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

Pro budovanou linku D a automatizaci stávající linky C Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) plánuje na…