Rosatom: Konference NEXT 75 najde odpovědi na výzvy budoucnosti

13.12.2020 20:32

Dne 16. prosince 2020 proběhne v ruském Soči mezinárodní konference NEXT 75, zaměřená na globální problémy a výzvy, které stojí před lidstvem. Zúčastní se jí slavní vědci včetně nositelů Nobelovy ceny a význační podnikatelé, kteří do dialogu o budoucnosti naší planety zapojí mladou generaci.

Rosatom: Konference NEXT 75 najde odpovědi na výzvy budoucnosti
Foto: red
Popisek: Rosatom

Na co by se mělo lidstvo připravovat v horizontu 10, 25, nebo dokonce 75 let? Jaké technologie se budou rozvíjet nejrychleji a jaké nechá historie v pozadí? Čekají naši planetu konflikty kvůli nedostatku surovin? Bude planeta stačit i 10 miliardám lidí? Prošli jsme už v globální změně klimatu bodem, ze kterého není návratu, a čekají nás ekologické katastrofy nebývalých rozměrů? Je možné se důkladně připravit na budoucí epidemie nebo jim úplně předejít? Odborníci spojí své úsilí s mladými, aby společně našli odpovědi na tyto a mnohé další otázky.

Do konference se zapojí vědci se světovými jmény jako nositel Nobelovy ceny Rodney John Allam, velvyslankyně míru OSN a známá antropoložka Jane Goodallová, virolog Světové zdravotnické organizace Oyewale Tomori ad.

Konference se bude konat v novém sálu Atom, který nechal v Soči postavit Rosatom. Akce bude probíhat online i offline. Zúčastní se jí přes 600 žáků a studentů z pěti kontinentů, mezi které patří ruští a zahraniční studenti vysokých škol Rosatomu a účastníci projektů vzdělávacího střediska Sirius.

Přímý přenos z akce je bezplatně dostupný ZDE.

Konferenci NEXT 75 pořádá ruská korporace pro atomovou energii Rosatom v rámci 75. výročí ruského jaderného průmyslu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

AOPK: V Jeseníkách sčítali ornitologové sovy a slyšeli i vlky

22:08 AOPK: V Jeseníkách sčítali ornitologové sovy a slyšeli i vlky

V polovině dubna se CHKO Jeseníky sčítaly sovy. Akci pořádala Agentura ochrany přírody a krajiny ČR …