Ruzyňští celníci odhalili pašeráka hašiše

23.06.2017 11:12

V úterý 20. 6. 2017 v odpoledních hodinách odhalili celníci na letišti Václava Havla v Praze Ruzyni zásilku hašiše. Drogu pašoval ve svém zavazadle 25 - letý cizinec, který přicestoval na lince Dillí –Dubaj – Praha.

Ruzyňští celníci odhalili pašeráka hašiše
Foto: CS ČR
Popisek: Celní správa ČR, logo

Celníci objevili kontraband při běžné kontrole zavazadel cestujících. Pašerákova zavazadla nejprve podrobili kontrole rentgenem. Zájem celníků vzbudilo podezření na dvojité dno látkového kufru. Detekční zkouška na přítomnost omamných a psychotropních látek pozitivně reagovala na hašiš.

S ohledem na způsob ukrytí bylo za použití mechanických prostředků zajištěno celkem 6 750 g drogy včetně obalového materiálu a přesné množství bude zjištěno dodatečnou komplexní expertízou. Zda byla droga určena pro tuzemský trh nebo měla pokračovat dále do zahraničí je předmětem dalšího šetření.

Cizinec byl předán Národní protidrogové centrále Policie ČR k zahájení trestního stíhání pro podezření ze spáchání trestného činu nedovolené výroby a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…