S ČT SPORT NA VRCHOL VI. - Ještěd

08.02.2016 13:05

Sportovní reality show S ČT sport na vrchol dorazila na Ještěd. A vypadalo to, jako kdyby ta letošní zima byla úplně normální. Noční sněžení vytvořilo krásnou zimní kulisu a sníh padal nakonec i během závodu. Na zatím nejprudším ze svahů, kde vyrostly naše tratě, zase bojovalo o postup na semifinálový kemp několik desítek závodníků.

S ČT SPORT NA VRCHOL VI. - Ještěd
Foto: Sport Bohemia, a.s.
Popisek: S ČT SPORT NA VRCHOL

A co bylo také podobné, jako v předešlých závodech? Zase se našla jedna lyžařka, která celkem výrazně předčila ostatní. Barbora Havlíková vyhrála kvalifikaci o témě dvě sekundy a ve vyřazovací části porazila obě svoje soupeřky.

A tradičně o hodně vyrovnanější bylo mužské startovní pole. Do sekundy a půl se v kvalifikaci vešli všichni čtyři semifinalisté. Ale i mužský závod vyhrál ten nejrychlejší z dopoledne. Bohumil Bohuslav se už těší, jak si na pětidenním kempu rozšíří svoje lyžařské obzory.

Ženský závod nejlépe vyšel Veronice Křížkové, která to zkoušela na Ještědu už před rokem a byla třetí, teď se dočkala výhry a pojede na semifinálový kemp. To čeká i Lukáše Kolafu. Ten  s ČT sport na vrchol závodil v minulých sezónách už třikrát v zimě a jednou i na kole v letní sérii. Vyhrát se mu ale povedlo poprvé.

Poslední závodní den na Ještědu se povedlo udržet tratě regulérní, i když to v teple a s měkkým sněhem dalo dost práce. Mužský závod s přehledem ovládl Tomáš Svoboda. O den dříve prohrál ve finále, tentokrát už mu to vyšlo.

V ženské soutěži byla jasně nejlepší Hana Robinson. Jazzová zpěvačka, klavíristka a skladatelka ukázala, že umí i výborně lyžovat a také pojede na semifinálový kemp. Navíc si na něm v závodu, který určí finalisty šesté série S ČT sport na vrchol, odečte jednu sekundu. Tuto výhodu si vybojovala, když zvládla souboj pohlaví, tedy jízdu proti mužskému vítězi Tomáši Svobodovi.

Na dvoudenní kemp ve Špindlerově mlýně se letos mohou těšit i vítězové dětských závodů. Z Ještědu to jsou Adéla Bejčková, Dominika Paurová, Miloš Chára a Vojtěch Půta. Další přibydou na Klínovci, kde S ČT sport na vrchol pokračuje zase od pátku.

Následující závody se budou konat na Klínovci v Krušných horách v termínu 12. – 14. 2. 2016.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Svaz vinařů ČR: Účet za škody ve vinicích přesáhl dvě miliardy. Zapomeňme na daň, musíme řešit přežití a budoucnost

16:13 Svaz vinařů ČR: Účet za škody ve vinicích přesáhl dvě miliardy. Zapomeňme na daň, musíme řešit přežití a budoucnost

Rekordní mrazy, které minulý a tento týden udeřily v České republice, ničivě zasáhly tuzemské vinohr…