S mobilní aplikací Globus Sommelier při výběru vína i vhodného pokrmu chybu neuděláte

13.09.2012 14:38

Ještě nikdy neměli návštěvníci obchodního řetězce Globus tak blízko k tomu, aby dokázali vybrat víno jako zkušení sommelieři.

S mobilní aplikací Globus Sommelier při výběru vína i vhodného pokrmu chybu neuděláte
Foto: Archiv
Popisek: Mobilní telefon - ilustrační foto.

Stačí opravdu jen velmi málo – aplikace Globus Sommelier v telefonu či tabletu. Užitečnou aplikaci, která je zdarma k dispozici jak pro iPhony či iPady, tak i pro chytré telefony na platformě Android, vyvinula pro Globus společnost CCV Informační systémy ve spolupráci s Vinařským institutem.

Globus Sommelier je vůbec první aplikací v češtině, která ukazuje uživatelům chytrých telefonů, jak chuťově snoubit konkrétní vína vybraná sommelierem s vhodnými pokrmy. Nechybí ani hodnocení špičkovým sommelierem vybraných vín z nabídky hypermarketu Globus.  Protože ke správnému vínu patří také správné pokrmy, jsou ke každému z 99 vín připravena vyzkoušená doporučení pokrmů, které se s daným vínem chuťově snoubí, a to včetně seznamu surovin.  A pokud nehodláte zrovna vařit, je navržen také správný druh sýra. U každého vína lze navíc najít také návod na jeho správný servis včetně výběru skla, dekantace, teploty či archivace.

„Věříme, že náš mobilní sommelier všem zákazníkům dobře poradí a přinese jim ještě větší potěšení z výběru a nákupu těch nejlepších vín. Vína i pokrmy navíc budeme v průběhu roku aktualizovat, takže se uživatelé mohou pravidelně těšit na nové chuťové zážitky,“ říká sommelierka společnosti Globus Martina Kottová. Marketingový ředitel společnosti Globus Libor Tomáš dodává: „Naším cílem je, aby zákazník za své peníze v Globusu získal maximální hodnotu. Věříme, že náš kapesní sommelier tento cíl naplňuje a stane se užitečným pomocníkem pro naše zákazníky.“

Nabídku vín aktuálně tvoří vybraná vína z Moravy a Čech zatříděná jako jakostní a jakostní s přívlastkem od předních tuzemských značek jako například Habánské sklepy, Chateau Lednice, Sovín, Spielberg, Šlechtitelská stanice vinařská, Templářské sklepy Čejkovice, Vinium Velké Pavlovice, Vinné sklepy Valtice, Víno Mikulov, Vinselekt Michlovský, Zámecké vinařství Bzenec nebo Znovín Znojmo. Ze zahraniční produkce potěší zákazníky nabídka vín z Austrálie, Argentiny, Chile, Francie, Itálie, Německa, Rakouska, Španělska nebo Nového Zélandu.

Vlastníkem aplikace Globus Sommelier je společnost Globus Česká republika, která ji zakomponovala do nové kampaně podpory prodeje vybraných zahraničních i tuzemských jakostních vín a jakostních vín s přívlastkem. Při samotném nákupu v prodejně si zákazníci mohou zjednodušit stažení aplikace prostřednictvím QR kódu umístěného přímo u vín na regálech. Nemusíte však čekat na poslední chvíli - verze pro Android je volně ke stažení na Google play, stejně tak verze pro iPhone na  AppStore. Využít můžete rovněž stránku www.globussommelier.cz.

O společnosti CCV Informační systémy

CCV Informační systémy působí na trhu od roku 1992 a patří k významným hráčům domácí scény oboru informačních systémů. Sídlí v Brně (divize CCV Business Solutions) a další pobočky působí v Brně (divize CCV eGovernment), v Opavě (divize CCV eBusiness) a v Kysuckém Novém Meste (CCV Slovensko). Poskytuje komplexní dodávky v implementaci podnikových informačních systémů (Microsoft Dynamics) a dalších softwarových aplikací pro vybrané oblasti podnikání. Specializuje se na řešení pro poskytování elektronické výměny dat (řešení Orion EDI), zabezpečuje bezpapírový oběh obchodních dokladů. Vyvíjí speciální řešení (registry, portály) pro státní správu. CCV Informační systémy udržuje certifikát systému kvality ISO 9001:2009, je partnerem společnosti Microsoft s titulem Microsoft Gold Certified Partner a nositelem partnerského titulu Oracle Gold Partner.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…