SAFINA, a.s. vyrábí stříbrné targety pro fasádní sklo se zrny menšími než 20 mikronů

11.09.2017 9:57

Odborníci ze společnosti SAFINA a.s., jejímž strategickým partnerem je společnost EZ OCM, a která je jedním z evropských leaderů ve výrobě a zpracování drahých kovů, dále zvyšují homogenitu a jemnost materiálové struktury stříbrných targetů pro nanášení velmi tenkých kovových vrstev na fasádní a okenní skla.

SAFINA, a.s. vyrábí stříbrné targety pro fasádní sklo se zrny menšími než 20 mikronů
Foto: SAFINA
Popisek: Stříbrný naprašovací target

„V současnosti vyrábíme stříbrné targety s velmi homogenní strukturou a velikostí zrn pod 20 mikrometrů. Podle tohoto ukazatele je Safina a.s. světovým leaderem,“ uvádí Petr Koutský, generální ředitel společnosti Safina a.s. „Takto jemná struktura umožňuje nanášet velmi tenké vrstvy stříbra na fasádní a okenní skla ve vysoké kvalitě,“ komentuje generální ředitel EZ OCM Denis Borovkov.

Díky stříbrné vrstvě získává fasádní i okenní sklo potřebnou odrazivost a tepelně izolační vlastnosti. Takové sklo dokáže v létě ochránit interiér budovy před nadměrným přehříváním a může tak ušetřit, až třetinu nákladů na klimatizaci. Společnost SAFINA a.s. patří k největším evropským dodavatelům naprašovacích targetů pro sklářský průmysl.

SAFINA a.s. zahájila výrobu naprašovacích targetů pro nanášení kovových vrstev na různé druhy podkladových materiálů v roce 2001. Za tuto dobu se etablovala jako spolehlivý dodavatel těchto drahokovových komponent nejenom pro sklářský průmysl, ale i pro elektrotechniku a další oblasti průmyslu, které využívají vlastnosti tenkých kovových vrstev u svých výrobků.

Pro společnost Safina a.s. je výroba naprašovacích targetů z čistých drahých kovů a drahokovových slitin pro různé druhy konečného použití jednou z nejvýznamnějších oblastí její činnosti a je dodavatelem největších světových výrobců plochého skla.

V současné době se společnost věnuje vývoji kovových slitin a naprašovacích targetů pro nově vznikající segment výroby skel s inteligentní elektrochromní vrstvou, která reaguje na intenzitu elektrického napětí.

Safina a.s. patří ve střední a východní Evropě k lídrům v oblasti zpracování ušlechtilých kovů. Klíčovým oborem společnosti je nákup materiálů a různých typů surovin obsahujících vzácné a barevné kovy, jejich zpracování a výroba širokého sortimentu produkce obsahující zlato, stříbro a kovy platinové skupiny. V současnosti společnost rozšiřuje svou přítomnost na evropském trhu, ale svou obchodní činnost rozvíjí také v Rusku, Severní Americe a Asii. Od roku 2016 patří Safina do globální skupiny Plaurum.

Skupina Plaurum sdružuje výrobní podniky v Rusku (EZ OCM, UZCHR, UZCHP), ve střední Evropě (Safina), ve Spojených státech (Safina Materials), v Číně (Yantai Guodasafina High-tech Environmental Refinery CO., Ltd.) a obchodní zastoupení v USA, na Slovensku, v Polsku, Rumunsku a Kyrgyzstánu. Základním oborem činnosti skupiny je zpracování minerálních surovin obsahujících vzácné kovy, recyklace materiálů s obsahem drahých kovů a výroba čistých materiálů, slitin a produktů z drahých kovů pro další průmyslové použití. Dále poskytuje služby v oblasti výrobních linek pro zpracování a rafinaci drahých kovů., vyvíjí nové technologie, materiály a produkty, analyzuje různé druhy surovin a materiálů obsahujících vzácné kovy a rozvíjí své kompetence a sortiment služeb v oblasti zpracování drahých a barevných kovů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…