SANEP: V říjnu je nejlépe hodnoceným hejtmanem Martin Kuba, nejhůře dopadl pražský primátor Zdeněk Hřib

02.11.2021 10:40 | Tisková zpráva

Říjnový průzkum společnosti SANEP zaměřený na hodnocení zvolených představitelů čtrnácti územně samosprávných celků – krajů (mezi něž patří i hl. město Praha) ukazuje, že nejlépe si i nadále vede hejtman Jihočeského kraje a předseda Asociace krajů ČR Martin Kuba (ODS) s aktuálním ziskem 46,4% kladných hlasů.

SANEP: V říjnu je nejlépe hodnoceným hejtmanem Martin Kuba, nejhůře dopadl pražský primátor Zdeněk Hřib
Foto: SANEP
Popisek: SANEP, logo

Kuba  patří mezi nejvýraznější tváře občanských demokratů a širokou veřejnost si získal i z pozice předsedy Asociace krajů ČR už během jarní pandemické  vlny  COVID-19, kdy jeho kroky v boji proti pandemii  byly  často  mnohem progresivnější a účinnější  než ty, které činila naše vláda.  Oproti červnovému šetření si  Kuba polepšil o 1,1 procentního bodu.

Za jihočeským  hejtmanem se pak na druhém  místě  umístil s  aktuálním  ziskem  44,9% kladných hlasů hejtman Libereckého kraje Martin Půta (Starostové pro Liberecký kraj), který se  koncem loňského roku stal hejtmanem  tohoto  kraje  již  po  třetí.  Oproti  červnu  letošního roku si Půta polepšil v aktuálním měření o 0,4 procentního bodu.

Třetí místo  pomyslného žebříčku hodnocení představitelů územně samosprávných celků obsadil lidovecký  hejtman Jihomoravského kraje Jan Grolich, který aktuálně  získal od obyvatel  svého  kraje  v  souhrnu  40,2,% kladných hlasů. Oproti  červnu  si tak polepšil  o  2,4 procentních bodů. 

Čtvrtou  pozici důvěryhodnosti obsadil  hejtman Pardubického  kraje Martin Netolický (ČSSD), kterému dali aktuálně obyvatelé tohoto kraje v souhrnu 39,3% kladných hlasů. 

Na  dalších pomyslných  příčkách  se pak umístili: hejtman Moravskoslezského  kraje  Ivo Vondrák (ANO) se ziskem v souhrnu 37,8% kladných hlasů / královéhradecký hejtman Martin Červíček  (ODS)  se  ziskem  v souhrnu  37,1%  kladných hlasů  /  hejtmanka  Středočeského kraje Petra Pecková (STAN) se ziskem v souhrnu 35,5% kladných hlasů / olomoucký hejtman Josef Suchánek (STAN)  se  ziskem  v souhrnu  35,1% kladných hlasů  /  hejtmanka Plzeňského kraje Ilona  Mauritzová (ODS)  se  ziskem  v souhrnu  32,7%  kladných hlasů  /  ústecký hejtman Jan Schiller (ANO) se ziskem v souhrnu 31,6% kladných hlasů / hejtman kraje Vysočina Vítězslav Schrek (ODS) se ziskem v souhrnu 30,7% kladných hlasů / karlovarský hejtman Petr Kulhánek (KOA)  se  ziskem  v souhrnu  23,6%  kladných hlasů  a  zlínský hejtman Radim Holiš (ANO) se ziskem v souhrnu 21,5% hlasů.

Na posledním místě se pak umístil se ziskem pouhých 18,7% kladných hlasů primátor hl. m. Prahy Zdeněk Hřib (Piráti).   

Exkluzivní internetový CAWI  on/off-line průzkum společnosti SANEP byl proveden  ve dnech 18. – 29. října 2021 na 14 reprezentativních vzorcích (celkem 10.737 dotázaných ve věkové kategorii 18+ let). Celkově se průzkumu společnosti SANEP zúčastnilo v rámci panelu 220 tisíc registrovaných uživatelů 45.621 dotázaných. Reprezentativní vzorky byly vybrány metodou kvótního výběru. 

Kontrola daného vzorku byla provedena triangulační datovou metodou. Statistická chyba u uvedených  skupin  obyvatel  se  pohybuje  kolem  +-  1,5 procentního bodu.

Exkluzivní průzkum společnosti SANEP byl zaměřen na spokojenost s činností jednotlivých krajských hejtmanů a  pražského  primátora.  Výsledky  průzkumu  představují  vždy procentuální  vyjádření hlasování reprezentativního vzorku respondentů pouze v daném kraji a v případě pražského primátora v Praze. 

Veškeré uvedené výsledky a modely jsou platné pouze v daný okamžik sběru dat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Infocentrum JE Dukovany zve na speciální zábavně naučný dětský program „Po stopách elektřiny“

19:19 ČEZ: Infocentrum JE Dukovany zve na speciální zábavně naučný dětský program „Po stopách elektřiny“

Energetici na sobotu 4. května připravili pro malé návštěvníky speciální program zaměřený na výrobu …