ŠKODA v Turecku představí modely Rapid a Citigo

30.10.2012 9:14

ŠKODA AUTO důsledně rozšiřuje svou modelovou paletu na tureckém trhu. Na mezinárodním autosalonu v Istanbulu, který se bude konat 1. až 11. listopadu 2012, představí česká automobilka poprvé v zemi půlměsíce nový kompaktní model ŠKODA Rapid a malý vůz ŠKODA Citigo. Prodej obou modelů bude v Turecku zahájen současně s jejich výstavní premiérou.

ŠKODA v Turecku představí modely Rapid a Citigo
Foto: skoda-auto.cz
Popisek: Škoda - logo

V roce 2012 postupuje ŠKODA AUTO na tureckém trhu vysokým tempem. V období od ledna do září vzrostly dodávky zákazníkům o 30,4 % na více než 7 100 vozů. Česká automobilka přitom rostla i navzdory klesajícímu trendu tureckého trhu, který ve stejném období zpomalil o 8,7 %. Podíl značky ŠKODA činil ke konci září 1,9 % (o rok dříve: 1,3 %). Nejprodávanějším modelem značky ŠKODA v Turecku byla Octavia. „ŠKODA v příštích letech na celém světě dále posílí. Turecko je významným růstovým trhem a tím také důležitou součástí naší Růstové strategie 2018,“ říká předseda představenstva společnosti ŠKODA AUTO Prof. Dr. h.c. Winfried Vahland.

 „S novým vozem ŠKODA Rapid a s modelem ŠKODA Citigo chceme cíleně posilovat naši pozici na trhu a důsledně pokračovat v našem rozvoji v Turecku,“ říká Vahland. Oba modely české automobilky zažijí na istanbulském autosalonu svou tureckou výstavní premiéru. Jak ŠKODA Rapid, tak i ŠKODA Citigo spolu se svým představením na výstavě na břehu Bosporu dorazí také k místním prodejcům značky.

 „Rapid je nová třída značky ŠKODA a stanovuje měřítka v segmentu kompaktních rodinných vozů,“ zdůrazňuje Werner Eichhorn, člen představenstva společnosti ŠKODA AUTO za oblast prodeje a marketingu. ŠKODA Rapid doplňuje modelovou paletu značky mezi menším modelem ŠKODA Fabia a větším vozem ŠKODA Octavia. „Dokonalý vůz pro celou rodinu, který právě turečtí zákazníci skvěle přijmou,“ říká Eichhorn. Nabídka motorů v Turecku obsahuje celkem čtyři benzinové a dvě naftové jednotky.

Modelem Citigo, dlouhým pouze 3,56 metru, vstupuje značka ŠKODA do silně rostoucího segmentu malých vozů. „ŠKODA Citigo nabízí na minimu prostoru maximum hodnot naší značky: je kompaktní a přesto prostorná, úsporná a současně agilní, atraktivní a má styl,“ říká Eichhorn. „Citigo je perfektní automobil do města, zejména do ulic velkoměsta formátu Istanbulu.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…