SP ČR: Evropský byznys zvyšuje tlak na Brusel

08.05.2013 11:34

Generální ředitel Konfederace evropského podnikání (BUSINESSEUROPE) jednal v Praze se zástupci Svazu průmyslu a dopravy ČR.

SP ČR: Evropský byznys zvyšuje tlak na Brusel
Foto: Archiv
Popisek: Svaz průmyslu a dopravy ČR

 

Mocná Konfederace evropského podnikání (BUSINESSEUROPE) chce zvýšit tlak na rozhodování Evropské komise a europarlamentu. Řada kroků směřuje totiž podle jeho představitelů proti konkurenceschopnosti evropských podniků, což se týká i České republiky. „Nikdo z Bruselu si veřejně nedovolí odmítat reindustrializací průmyslu. V praxi ale jakoby energie rozhodování plynula jiným směrem. Eurokomisaři pak své kroky obhajují tím, že na ně jsou vyvíjeny různé politické tlaky,“ prohlásil dnes v této souvislosti v  Praze Markus Beyrer, generální ředitel BUSINESSEUROPE. Ten zavítal na jednodenní návštěvu Svazu průmyslu a dopravy ČR (SP ČR), který je jedním z 41 členských národních zaměstnavatelských svazů z 35 zemí Evropy.
 
Markus Beyrer se sešel s prezidentem SP ČR Jaroslavem Hanákem a viceprezidentem Stanislavem Kázeckým a dalšími zástupci Svazu.
 
Jeho návštěva byla součástí cest po jednotlivých evropských zemích, kde jedná s představiteli národních svazů a snaží se je zaktivizovat pro řešení klíčových témat jako je energetika a životní prostředí či průmyslová a obchodní politika. Za cíl si klade výrazněji zvednou povědomí o BUSINESSERUROPE, například mezi mladou generací zapojením se do sociálních sítí.
 
Markus Byerer je generálním ředitelem BUSINESSEUROPE od konce roku 2012. Do té doby úspěšně působil na pozici CEO šéfa Austrian Industry Holding ÖIAG, generálního ředitele Federace rakouského průmyslu a jako ředitel pro ekonomickou oblast Rakouské federální hospodářské komory. Působil také jako ekonomický poradce rakouského kancléře Wolfganga Schüssela. Tento vystudovaný právník na University of Vienna se věnoval ve svém postgraduálním studiu evropskému právu a exekutivě na Danube University ve městě Krems a poté na Stanford University.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…