SP ČR: Vypořádání novely vodního zákona bylo korektní

23.08.2016 11:49 | Zprávy

Průběh vypořádání novely vodního zákona ze strany Ministerstva životního prostředí ČR (MŽP) považuje Svaz průmyslu a dopravy ČR (SP ČR) za korektní. „V rámci meziresortního připomínkového řízení projevilo MŽP ochotu s dotčenými subjekty jednat a vyslechnout jejich argumenty. Projednání připomínek k tomuto zákonu ze strany MŽP považujeme za řádné a korektní a výsledné znění za přijatelný kompromis oproti původnímu návrhu,“ uvedla generální ředitelka SP ČR Dagmar Kuchtová.

SP ČR: Vypořádání novely vodního zákona bylo korektní
Foto: spcr.cz
Popisek: Svaz průmyslu ČR, SP ČR

Novelizace vodního zákona je jedním z nejvýznamnějších environmentálních témat pro průmysl České republiky. Náklady na odběr vod, ať podzemních či povrchových, náklady na úpravy vody a její následné čištění na poplatky za vypouštění patří k významným položkám v hospodaření řady podniků.

Novela zákona, jejíž znění bylo dlouho připravováno, do procesu připomínkování vstoupila v listopadu 2015. Svaz při její přípravě uplatnil řadu připomínek vycházejících z praxe firem a z pohledu konkurenceschopnosti tuzemského průmyslu. Významný dopad na hospodaření firem v oblasti vod má například mix poplatků za odběr povrchové vody a vypouštění odpadních vod.

SP ČR je připraven nadále se podílet na konstruktivním procesu projednávání tohoto zákona.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ondřej Krutílek byl položen dotaz

Je podle vás správné, že třetí nejsilnější frakce nemá žádné zastoupení ve vedení EP?

Vždyť ti politici zastupují spoustu občanů, kteří jim asi z nějakého důvodu dali svůj hlas. A i když jde zjevně o kritiky toho, jak EU funguje, upřímně, není ta kritika na místě a obecně není kritika potřeba? Nemyslíte, že je třeba, aby se fungování EU změnilo? Na mě to teď působí tak, že tam rozhod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

HZS ČR: Přivítali jsme zahraniční delegaci ze Saska a Bavorska

22:28 HZS ČR: Přivítali jsme zahraniční delegaci ze Saska a Bavorska

Ve dnech 25.7 a 26. 7. se v budově GŘ HZS ČR uskutečnilo pracovní jednání se zástupci Saska a Bavors…